Cea mai scumpă oaie din lume: vândută cu 490.000 de dolari [video]

Aparţine rasei de oi Texel, una dintre cele mai dorite din lume pentru carnea şi calitatea lânii sale
Double Diamond
Double Diamond (Catherine MacGregor/Texel Sheep Society)

O oaie a fost vândută săptămâna aceasta pentru un preţ record de 350.000 de guinee (aproximativ 490.000 de dolari) la o licitaţie în Scoţia.

Oaia, numită Double Diamond, a generat interes înainte să înceapă licitaţia Scottish National Texel în Lanark, potrivit unui comunicat al Texel Sheep Society. Licitaţia a început de la 10.000 de guinee (aproximativ 13.000 de dolari).

"Este ca oricare altă afacere - curse de cai sau vite", a declarat pentru The Guardian Jeff Aiken, unul dintre ofertanţii câştigători. „Din când în când apare ceva special şi ieri a apărut un Texel foarte special”.

Aspectul său este imbatabil: musculos, tonifiant şi cu o culoare plăcută. Licitaţia a devenit mai mult tensionată decât emoţionantă, recunoaşte Aiken. "Ştiam că va fi ceva cu adevărat special. Este un animal excepţional, susţinut de cea mai bună genetică. Au fost aproximativ şapte sau opt persoane care doreau să o achiziţioneze cu adevărat şi acest lucru a dus la creşterea preţului".

Aiken şi cei doi parteneri ai săi au cumpărat în comun berbecul Double Diamond. Va fi folosit pentru împerecheat cu alte oi la un preţ ridicat şi, pe măsură ce creşte, va fi utilizat la inseminarea artificială. Totul cu intenţia de a recupera banii investiţi.

Recordul anterior pentru o oaie vândută la licitaţie a fost puţin peste 230.000 de lire sterline (peste 250.000 de euro), stabilit în 2009 şi, aşa cum subliniază însuşi Aiken, „este o sumă obscenă de bani pentru un berbec şi nu ar trebui să fie o reflectare a comunităţii agricole".

Este o tradiţie ca vitele să fie vândute pe guinee la licitaţiile din Marea Britanie, iar o guinee este în jur de 1,40 USD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură