„Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie”, versiunea Traian Băsescu

Preşedintele României, Traian Băsescu.
Preşedintele României, Traian Băsescu. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Politicienii nu iau (complet) vacanţă nicicând. Înainte să intre în restaurantul unde şi-a petrecut Revelionul, alături de familia sa, Băsescu şi-a făcut timp pentru a face o ultimă serie de declaraţii de presă pe 2013. Întrebat de jurnalişti, marţi seara, ce şi-ar dori de la anul 2014, Băsescu a ţinut un adevărat expozeu despre aştepările şi speranţele sale în anul viitor. Astfel, Băsescu îşi doreşte ca la finele anului ce vine, să-şi predea mandatul unui preşedinte care să continue ceea ce nu a reuşit el să termine şi care să stimuleze Guvernul să facă o reorganizare administrativă în folosul românilor, nu al baronilor.

”Mi-aş dori ca 2014 să fie cu un sfârşit de an în care să-mi predau mandatul către un preşedinte care să continue ce n-am reuşit eu să termin, procesele de modernizare a statului, adică o Constituţie revizuită şi modernizată, care să răspundă zilei de azi şi următorilor zece ani”, a declarat Traian Băsescu.

Băsescu şi-ar mai dori, afirmă el, un Guvern cinstit pentru români:

”Aş dori să avem un Guvern care să fie cinstit cu românii, să nu-i mai mintă”, a spus şeful statului.

Acest guvern cinstit, stimulat de viitorul preşedinte ar trebui să facă o ”reorganizare administrativă în folosul românilor, şi nu al baronilor”.

”Mi-aş dori tare mult ca România să se aşeze la locul ei, acolo unde figurează ca mărime, pe locul 6-7 în Europa. Să fie a şasea, a şaptea ţară şi ca putere economică, ca performanţă”, a mai spus şeful statului.

Şi pentru că anul viitor să fie unul cu adevărat bun, cel mai mult Băsescu şi-ar dori ca 2014 să fie anul în care “justiţia să câştige bătălia cu politicul, pentru că în 2012 şi în 2013 politicienii au crezut că pot pune sub control justiţia”.

“E prioritate zero pentru mine”, a subliniat preşedintele, citat de Mediafax.

"Loviturile date justiţiei, statului de drept în ultimii doi ani, de actuala majoritate, au diminuat mult din încrederea partenerilor în România. Mi-aş dori ca în 2014 aceşti oameni să înţeleagă că trebuie să guverneze pentru statul de drept, pentru România, şi nu pentru apărarea celor care încalcă legea”, a mai declarat Traian Băsescu.

În plus faţă de dorinţele politice, Preşedintele şi-ar dori ca românii "să aibă mai multă încredere în ei", pentru că ”n-au niciun motiv să se simtă neîncrezători în propriile forţe, ca naţiune."

"România este o ţară locuită de un popor cu o istorie de care poate să fie mândră”, a afirmat Traian Băsescu, părând vizibil emoţionat.

Preşedintele a făcut o serie de declaraţii de presă la restaurantul din Predeal unde şi-a petrecut Revelionul.

Traian Băsescu şi soţia sa au revenit luni la Predeal, unde s-au aflat şi de Crăciun.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne