Ce spune Iohannis că i-au reproşat românii cu care s-a întâlnit personal în campanie

Presedintele Klaus Iohannis
Presedintele Klaus Iohannis (Epoch Times Romania)

Preşedintele Klaus Iohannis, candidatul PNL pentru al doilea mandat la Cotroceni, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Bacău, că de-a lungul campaniei electorale oamenii i-au reproşat adesea încetineala procedurilor birocratice. Şeful statului a precizat că aceste lucruri trebuie reglementate şi că nu doar cetăţenii obişnuiţi se plâng de birocraţie prea multă, ci şi primarii, care din cauza acestei probleme au cu greu acces la fondurile europene şi chiar la cele de la buget.

Întrebat de presă ce alte reproşuri a primit de la oameni de-a lungul campaniei, în afara celor emise de PSD, mai exact ce i-a fost reproşat cel mai des de către electorat, Klaus Iohannis a răspuns:

„Oamenii se plâng de multe ori de încetineala procedurilor birocratice. Şi aici am spus şi noi de multă vreme că birocraţia trebuie redusă. Primarii se plâng de o birocraţie excesivă când este vorba de a accesa fonduri europene dar şi fonduri de la buget. Toate aceste lucruri trebuie reglementate”.

În acest context, Klaus Iohannis a adăugat că PSD-ul a alimentat prioritar primăriile ocupate de pesedişti.

„Şi încă un lucru: mi s-a relatat de foarte multe ori – se pare că este adevărat din păcate - PSD-ul a alimentat prioritar primăriile ocupate de pesedişti şi primarii PNL au cam rămas la urmă ceea ce este absolut incorect. Fiindcă români sunt şi unii şi alţii în comunităţi şi nu trebuie să alimentăm după preferinţe politice sau după găşti politice proiectele comunităţilor. Până la urmă, toţi românii au dreptul la o viaţă bună, la condiţii bune, la prestaţii publice bune”, a adăugat candidatul PNL la prezidenţiale.