Ce s-ar întâmpla dacă regina Elisabeta a II-a ar comite o crimă? Ar putea fi arestată?

Regina Elisabeta a II-a
Regina Elisabeta a II-a (PA/Getty)

Potrivit unui blog de pe situl web al The University of Law, Marea Britanie, imunitatea suverană a reginei înseamnă că nu poate fi arestată chiar dacă a comis o infracţiune.

Două cuvinte: Imunitate suverană

Imunitatea excesivă înseamnă: capul familiei regale, regina la acest moment, este imun la urmărirea penală, motiv pentru care, în trecut, acest lucru a permis monarhilor anteriori să scape de crimele de care au fost acuzaţi.

În 1911, regele George V a fost acuzat de bigamie, dar Lord Chief Justice din acel moment a decis că regele nu putea fi obligat să depună mărturie în instanţă.

Deci, dacă regina Elisabeta a II-a decide să meargă în magazinele Harrods şi să fure genţi, bijuterii, pantofi, sau mai grav să ucidă, în teorie nu poate fi acuzată.

Un alt motiv pentru care regina nu va apărea niciodată pe banca acuzaţilor în Curtea Coroanei (Crown Court) este că toate cazurile care sunt prezentate în faţa judecătorului sunt 'The Queen versus'. Nu se poate urmări pe sine, aşa că nu poate fi judecată pentru o crimă comisă.

Sursă: The University of Law: What Would Happen If the Queen Went on a Crime Spree?

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură