Ce pun la cale tehnocraţii? Ghinea: Voi candida într-o formulă pe care o decide, sau nu, Dacian Cioloş

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, ar putea candida la alegerile parlamentare de la sfârşitul anului, însă decizia îi aparţine premierului Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

Invitat duminică la Digi 24, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a declarat că îşi doreşte să existe o formulă prin care să continue proiectele şi după alegerile parlamentare, însă dacă va candida sau nu la alegerile de la finele anului depinde strict de decizia premierului Dacian Cioloş, relatează News.ro.

Întrebat dacă intenţionează să candideze la alegerile parlamentare din toamnă în contextul în care liderii liberali i-au făcut o ofertă de a se regăsi pe listele PNL, Cristian Ghinea a replicat:

"Cred că şi eu şi alţi colegi de-ai mei şi domnul Cioloş trăim între două stări contrare şi o extremă. Prima este de epuizare. E foarte greu să faci chestia asta, mai ales la presiunea timpului şi presiunea publică care există. Eu sunt un om foarte obosit în momentul ăsta. Pe de altă parte, fiind în aceste poziţii simţi că poţi să faci ceva bine. (...) Atunci nu pot să neg că aş dori să existe o formulă de a continua. Pe de altă parte sunt foarte liniştit că am şi eu timp să mai citesc o carte. Nu este decizia mea. E decizia premierului Dacian Cioloş. Suntem o echipă şi nu o să fac un pas de capul meu singur".

Întrebat dacă, în cazul în care va candida, o va face cu echipa de la Palatul Victoria, ministrul a replicat: "Voi candida într-o formulă pe care o decide, sau nu o decide, Dacian Cioloş".

Cristian Ghinea a discutat deja cu premierul Dacian Cioloş pe acest subiect însă nu poate da acum mai multe detalii. "Am discutat (cu Cioloş- n.r.). Nu pot să vă spun (care a fost răspunsul - n.r.). O să aflaţi la momentul respectiv. Tot decizia lui Dacian Cioloş este (care e momentul respectiv - n.r.)".

Cu câteva zile în urmă, preşedinte PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, declara că îşi doreşte ca atât premierul Dacian Cioloş, cât şi alţi miniştri precum Cristian Ghinea, Vlad Voiculescu sau Costin Borc, să se regăsească pe listele PNL pentru alegerile parlamentare.

Mai mult, Buşoi a precizat că, în cazul în care Dacian Cioloş doreşte să rămână independent, PNL ar putea face un proiect comun cu el şi l-ar putea susţine pentru funcţia de prim-ministru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne