Ce mai conţin vaccinurile?

Vaccinare.
Vaccinare. (Lewis Whyld- WPA Pool / Getty Images)

Vaccinarea poate deveni cauza unor serioase tulburări neurologice. Şi nu accidental, deoarece pe lângă microorganismele slăbite sau omorâte care sunt componenta de bază a vaccinurilor, acestea mai conţin anumiţi aditivi – numiţi adjuvanţi, care sunt concepuţi special pentru a le amplifica eficienţa.

Toate vaccinurile sunt asociate cu numeroase riscuri în ceea ce priveşte sistemul nervos. Printre posibilele efecte adverse ar putea fi: narcolepsia, boala Alzheimer, polineuropatia extremităţilor superioare şi inferioare, sindromul Guillain-Barre şi autismul (nu se poate afirma cu certitudine). Dar de ce vaccinurile implică asemenea consecinţe nedorite?

Totul se rezumă la elementele adiţionale din compoziţia vaccinurilor, care sunt special concepute pentru a amplifica acţiunea asupra sistemului imunitar uman. Mai mult, vaccinurile se caracterizează printr-un anumit grad de toxicitate. Deşi producătorii de vaccinuri ne asigură că concentraţiile substanţelor sus-menţionate sunt inofensive, aceştia, desigur, nu iau în calcul efectele cumulative ale zecilor de injecţii pe care o persoană este nevoita să le suporte pe parcursul întregii sale vieţi, în special în cazul nou-născuţilor.

Spre exemplu, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA a declarat în mod deschis pe site-ul său oficial, că vaccinurile conţin aluminiu, antibiotice, formaldehidă, glutamat monosodic şi timerosal (compus organo-mercurial). Să examinăm mai îndeaproape aceste ingrediente.

1. Compuşii anorganici de aluminiu se păstrează în stare dizolvată pentru o perioadă lungă de timp şi pot avea efecte distrugătoare asupra organismului. Cele mai toxice sunt clorurile, nitraţii, acetaţii şi sulfaţii de aluminiu. Aluminiu acţionează, în primul rând, asupra sistemului nervos, acumulându-se în ţesutul nervos şi cauzând tulburări severe ale sistemului nervos central. Efectele aluminiului pot deveni cauza demenţei premature sau bolii Alzheimer.

2. Antibioticele pot determina formarea rezistenţei şi apariţia aşa-numitelor "superbacterii". Tulpinile de MRSA deja provoacă infecţii letale, omorând sute de mii de oameni în întreaga lume.

3. Formaldehida este un puternic cancerigen. Este bine cunoscut faptul că formaldehida este foarte toxică. Aceasta poate provoca orbire, deteriorarea ţesutului nervos al creierului şi convulsii. Formaldehida este, de asemenea, una dintre cauzele dezvoltării diferitelor forme de cancer.

4. Glutamatul monosodic (MSG) se caracterizează prin excitotoxicitate, ceea ce înseamnă că neuronii sunt deterioraţi şi omorâţi în urma stimulării lor excesive. Un aflux exagerat de ioni de calciu provoacă deteriorarea neuronilor. De cele mai multe ori, încercăm să evităm consumul glutamatului de sodiu din alimente, dar în cazul unei injecţii ce îl conţine, acesta pătrunde direct în sânge. MSG poate provoca migrene şi slăbiciuni.

5. Timerosalul este o componentă pe baza de mercur. Cum poate mercurul să nu fie dăunător? De fapt, proprietăţile toxice ale mercurului au fost cunoscute omenirii încă din timpuri străvechi. Cinabrul, calomelul şi sublimatul coroziv au fost folosite pe scară largă în Evul Mediu, inclusiv în calitate de otrăvuri. Compuşii mercurului cauzează leziuni severe ale sistemului nervos, cum ar fi autismul.

Înainte de propria vaccinare sau cea a copilului, trebuie să evaluaţi cu atenţie tot spectrul de argumente pro şi contra ale unei astfel de proceduri.