Cremele. Lucruri pe care ar trebui să le ştiţi atunci când le alegeţi

Ingredientele periculoase din creme
Ingredientele periculoase din creme (Facebook)

Ştim să alegem o cremă hidratantă? Este necesar să aplicăm protecţie solară, atât vara cât şi iarna? Sunt atâtea întrebări… Vom încerca să punem o serie de întrebări importante în legătură cu această temă şi vom da răspunsurile corecte, de care ar trebui să ţinem seama când cumpărăm şi folosim o cremă bună şi adecvată tenului nostru.

Sunt toate cremele la fel?

Absolut, există creme ce se adaptează la diferite necesităţi ale pielii: pot fi hidratante, nutritive, exfoliante, pentru a preveni primele semne de îmbătrânire, a oferi protecţie solară, de prevenire a acneii etc. Este foarte important să cunoaştem tipul de piele pentru fiecare persoană pentru a realiza un diagnostic corect evitând astfel problemele care pot să apară.

Ce este fundamental în alegerea unei creme bune pentru faţă?

În primul rând, o cremă bună nu este neapărat mai scumpă. Trebuie să fie adecvată pentru tipul nostru de piele (excipienţi foarte graşi pentru pielea uscată şi oil-free pentru cea grasă). Dacă este o cremă de zi, trebuie să conţină protecţie solară (minim spf15), în timp ce, pentru noapte, există creme specifice care acţionează în timpul somnului, când pielea se odihneşte şi în acelaşi timp este bine ca produsul să fie foarte bun. De asemenea, este importantă textura cremei, care trebuie să fie plăcută pentru piele ca să poată fi folosită.

Ce principiu activ trebuie să conţină o cremă regeneratoare?

Pielea flască, mată şi lăsată, este una dintre problemele ce preocupă femeile. Tratamente cum ar fi mezoterapia sau radiofrecvenţa ajută s-o combată, dar există şi creme care contribuie la procesul de tonifiere, regenerare a pielii. Sunt produse având principii active precum pentapeptidele, ce stimulează producerea de colagen a pielii, siliciul, vitaminele, elastina şi acidul hialuronic.

Care sunt cele mai delicate suprafeţe ale pielii?

Pielea fină cu formaţiuni glandular - sebacee, respectiv în jurul ochilor, pe ovalul facial, decolteu şi gât.

Care este forma corectă de aplicare a cremei pe faţă?

Este foarte important să nu se folosească o cantitate mare de cremă, pentru că excedentul poate produce biluţe de cremă. Aplicaţi produsul cu mişcări circulare, cu mare atenţie la porţiunea din jurul ochilor şi a buzelor. De asemenea, lasaţi timp suficient ca produsul să poată fi absorbit, înainte de a vă machia.

Care sunt principiile după care ne ghidăm atunci când alegem corect o cremă hidratantă?

Cel mai important este ca o cremă să fie adecvată necesităţilor pielii, să aibă protecţie solară, dacă este o cremă de zi, şi să aibă anumite molecule ce tratează pielea (regulator seboreic pentru piele tânără, anti-rid pentru piele matură etc.). În prezent există produse multifuncţionale ce îndeplinesc diferite necesităţi şi se pot găsi într-un singur produs. Este foarte important să fii constant în folosirea zilnică a cremei.

Când ne uităm la etichetă, este foarte dificil s-o interpretăm, pentru că nu cunoaştem toate componentele sale. Ar fi bine să cunoaştem dacă un anumit principiu activ ne poate provoca alergii. Pe toate cremele se specifică întotdeauna cât pot fi consevate proprietăţile cremei odată deschisă. Anumite pricipii active sau substanţe integrate în produs se oxidează cu timpul, iar crema îşi poate pierde din proprietăţi.

Este bine să alternăm diferite creme de zi sau de noapte, pentru ca pielea să nu se obişnuiască cu aceeaşi cremă?

Tuturor ne place să ne schimbăm şi pe lângă aceasta, pielea noastră se schimbă cu trecerea timpului în funcţie de procesul hormonal de la femeie la femeie, dar dacă o cremă funcţioneză, recomandarea este să rămânem fidele acelei creme, pentru că ea tratează bine pielea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.