Ce au în comun Puiu Popoviciu şi Benny Steinmetz? Un avocat fost şef al FBI

Şi Popoviciu şi Steinmetz - doi dintre inculpaţii celebri ai României - au apelat, de-a lungul timpului, la serviciile lui Louis Freeh, fost director al FBI.
Beny Steinmetz
Beny Steinmetz (beny-steinmetz.com)

Louis Freeh, fostul director FBI pe care Puiu Popoviciu l-a luat ca avocat, a fost angajat în trecut şi de celebrul miliardar Beny Steinmetz, personaj reţinut luni în Israel pentru acuzaţii privind afacerile sale din România, relatează Hotnews.

Astfel, în ianuarie 2015, publicaţia The Intercept relata că firma lui Freeh a ajutat la coordonarea apărării miliardarului israelian Beny Steinmetz, investigat pe trei continente pentru mitele plătite pentru a obţine acţiuni la o companie minieră din Guinea. La rândul său, Bloomberg scria că Steinmetz a angajat o echipă de avocaţi “de vis", printre care firma lui Freeh şi firma de avocatură a fostului senator Joe Lieberman.

Potrivit surselor The Intercept, rolul firmei lui Freeh era să realizeze o investigaţie internă în interiorul companiei BSGR, controlată de Steinmetz, pentru a vedea dacă Steimetz a ştiut de mitele plătite. O informaţie similară a fost publicată şi de Economist în decembrie 2014.

Reamintim că afaceristul Puiu Popoviciu, personaj dispărut din ţară înainte de a fi condamnat la 7 ani de închisoare, l-a angajat ca avocat pe fostul director FBI Louis Freeh. Acesta a dat săptămâna trecută un comuniat de presă în care susţinea că este "profund dezamăgit" de decizia Înaltei Curţi din România de a-l condamna pe clientul său şi susţinea că sentinţa "nu este susţinută nici de fapte nici de lege".

Puiu Popoviciu a fost reţinut ulterior la Londra. Afaceristul a fost însă eliberat după ce a plătit o cauţiune de 200.000 de euro.

La rândul său, Beny Steinmetz a fost arestat preventiv în Israel, arestarea având legătura cu faptul că este acuzat de spălare de bani în România. Ajuns în faţa magistraţilor, Steinmetz a dat vina pe Soros.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne