Ce a mai discutat Dăncilă la Bruxelles: "Juncker a spus că acest lucru nu numai că este grav, este o încălcare a democraţiei!"

Plecată în vizită la Bruxelles în contextul în care România se pregăteşte să preia preşedinţia Consiliului UE, Viorica Dăncilă le-ar fi spus oficialilor europeni că peste 6 milioane de români au fost interceptaţi, lucru dezminţit ferm de SRI.
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times)

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marţi seară la Antena 3 că ar fi discutat cu preşedintele Comisiei Europene, Jean – Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintele CE Frans Timmermans ”despre cele 6.000.000 de telefoane ascultate, ceea ce este un lucru greu de crezut, dar din păcate un lucru real în România”. Tema celor 6 milioane de telefoane ascultate a fost lansată de Claudiu Manda, şeful comisiei de control parlamentar al SRI, şi preluată ulterior de toţi liderii PSD şi susţinătorii lor mediatici.

"S-a discutat şi acest aspect (protocoalele n.r.) Chiar domnul vicepreşedinte Timmermans a spus că au existat protocoale între serviciile secrete şi procurori, ceea ce reprezintă un lucru extrem de grav, iar domnul Juncker a spus că acest lucru nu numai că este grav, este o încălcare a democraţiei.

Deci s-a discutat şi despre acest lucru, inclusiv despre cele 6 milioane de telefoane ascultate, ceea ce este un lucru greu de crezut, dar din păcate un lucru real în România. Am spus că îmi doresc ca să pornim de la un moment T0, îmi doresc să pornesc de la un moment T0 în care să nu mai existe aceste protocoale, oamenii să aibă încredere în justiţie, fiecare cetăţean, atunci când merge în faţa judecătorului să ştie că îşi găseşte dreptatea. S-a discutat despre numeroasele dosare, care pe urmă au fost achitate, de oameni care efectiv au suferit fără a avea nicio vină. Aceste lucruri trebuiesc puse în balanţă. Justiţia trebuie să-şi facă datoria dar în acelaşi timp trebuie respectate drepturile fundamentale. Şi cred că acest lucru în România nu prea a fost respectat în România în ultima perioadă", a declarat Viorica Dăncilă la Antena 3.

Răspunzând la o întrebare a moderatoarei, Dăncilă a susţinut că oficialii europeni au înţeles faptul că în anumite momente protocoalele au fost folosite în lupta politică.

"Acest lucru a fost confirmat de afirmaţia preşedintelui Juncker care a spus că multe guverne au avut probleme tocmai pentru că s-au implicate serviciile secrete", a declarat ritos Dăncilă.

"Incredibil, incredibil!", a intervenit moderatoarea.

Reamintim că la începutul lunii iunie, şeful comisiei parlamentare pentru controlul SRI, social-democratul Claudiu Manda a susţinut că în perioada 2005 – 2016 au fost emise peste 311.000 de mandate ceea ce ar fi dus la interceptarea a peste 6 milioane de persoane.

SRI a reacţionat prompt după aceste acuzaţii ce veneau mănuşă teoriilor PSD despre "statul paralel" şi a transmis că, de fapt, în perioada la care se referă Manda au fost solicitate doar 28.784 de mandate de interceptare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne