Ce a înţeles că a greşit Viorica Dăncilă după votul din 26 mai

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a susţinut, în cadrul unei conferinţe de presă după votul din Parlament pe moţiunea de cenzură, că a înţeles mesajul transmis de cetăţeni la votul de la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Reporter Epoch Times: Doamna Dăncilă, aţi spus în timpul dezbaterii pe moţiunea de cenzură că aţi înţeles mesajul transmis la vot şi aţi văzut care au fost greşelile şi nu le veţi repeta. Ce aţi înţeles şi care au fost greşelile pe care le-aţi văzut?

Viorica Dăncilă: În primul rând că am vorbit foarte mult de justiţie şi nu am vorbit mai mult despre lucrurile pe care le-am făcut pentru cetăţenii din România. Am înţeles faptul că acest subiect a fost un subiect pe care noi l-am adus în spaţiul public şi pe care Opoziţia l-a utilizat foarte mult împotriva noastră.

Aşa cum am spus şi în cadrul discursului pe care l-am avut avut în Parlament la această moţiune, acest guvern nu a modificat nici Codul penal nici Codul de procedură penală aşa cum a făcut Guvernul Cioloş în 2016. Totuşi, această dezinformare, aceste atacuri la nivelul Guvernului au fost foarte vehemente şi poate noi nu am procedat foarte bine în a arăta că nu este conform cu realitatea.

Am înţeles că trebuie să ne pliem pe ceea ce vor cetăţenii şi trebuie să ne întoarcem la mesajul din 2016, mesaj care ne-a adus un val de încredere, aşa cum ştiţi, de 46%.

Reporter Epoch Times: Guvernul nu a modificat, dar parlamentarii PSD au modificat...

Alte reporter: Despre desfiinţarea Secţiei speciale pentru magistraţi...

Viorica Dăncilă: Am spus că nu vorbesc despre Justiţie şi că nu vreau să intervin în justiţie. Am avut o discuţie cu doamna ministru şi i-am spus că vreau ca nicio entitate, niciun ministru din Guvern să nu facă referire sau să intervină în justiţie, să nu încerce sub nicio formă să mai aducă justiţia în curtea Guvernului.

Reporter: Am aflat din surse că ar fi fost o mică divergenţă între dumneavoastră şi ministrul Justiţiei.

Viorica Dăncilă: V-am spus, legat de acest aspect, pentru că nu vreau nici ministrul Justiţiei şi nici altcineva să mai intervină în actul de justiţie. Suntem un guvern politic. Orice lucru, orice decizie a noastră, orice afirmaţie, chiar dacă este a Guvernului României, va fi interpretată politic şi nu vreau ca alianţa PSD-ALDE să deconteze o eventuală…

Reporter Epoch Times: Cum veţi repara atunci ceea ce au făcut parlamentarii PSD?

Alt reporter: Aţi avut o întrevedere cu procurorul general al SUA. Aţi afirmat că veţi continua reforma justiţiei.

Reporter Epoch Times: Cum o veţi continua? Ce veţi face?

Viorica Dăncilă: Am avut o discuţie şi am spus care este modul de abordare al guvernului şi faptul că guvernul nu va interveni în Justiţie. Îşi doreşte o justiţie independentă dar în acelaşi timp îşi doreşte şi respectarea drepturilor cetăţenilor. Acest lucru l-am spus de fiecare dată şi acest lucru l-am spus şi procurorului general al SUA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne