CCR în acţiune: O motivare susţine că MCV şi recomandările Comisiei Europene nu sunt obligatorii pentru statul român

Valer Dorneanu
Valer Dorneanu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Decizia 2006/928/CE a Comisiei Europene din 13 decembrie 2006 prin care a fost instituit Mecanismul de Cooperare şi de Verificare (MCV), chiar dacă este obligatorie pentru statul căruia i se adresează, nu poate avea relevanţă constituţională, susţine Curtea Constituţională a României, relatează ziare.com.

Potrivit judecătorilor, Decizia 2006/928/CE "nici nu dezvoltă o normă constituţională, fiind circumscrisă celor existente, şi nici nu complineşte o lacună a Legii fundamentale naţionale".

Motivarea apare în decizia CCR din 18 martie 2019, când Curtea a hotărât cu majoritate de voturi că ordonanţa de urgenţă privind operaţionalizarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) nu încalcă legea fundamentală, respingând astfel criticile PNL şi USR la acest act normativ.

Doar judecătorul Livia Stanciu a făcut opinie concurentă la această decizie a CCR referitoare la MCV.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne