CCR amână din nou o decizie pe o speţă cu implicaţii uriaşe: protocoalele cu SRI-ul

Pentru a patra oară consecutiv, CCR amână decizia pe tema protocoalelor cu SRI-ul. Problema a fost pusă pe masa judecătorilor de Florin Iordache, artizanul OUG 13, într-o zi când Dragnea i-a delegat acestuia şefia Camerei Deputaţilor.
Palatul Cotroceni, depunere jurământ, noii membri ai CCR. În imagine,  Valer Dorneanu Mona Pivniceru şi Daniel Morar
Palatul Cotroceni, depunere jurământ, noii membri ai CCR. În imagine,  Valer Dorneanu Mona Pivniceru şi Daniel Morar (Epoch Times România)

Curtea Constituţională (CCR) a amânat joi, pentru a patra oară, pronunţarea unei decizii pe tema sesizării formulate de Florin Iordache privind protocoalele secrete încheiate între Parchetul general şi Serviciul Român de Informaţii în perioada 2009 - 2016.

Potrivit G4Media, motivul amânării este că unul dintre judecători, fostul şef al DNA Daniel Morar, lipseşte invocând probleme de sănătate, iar o decizie nu poate fi luată în lipsa lui.

Reamintim că pe 8 octombrie, liderul PSD, Liviu Dragnea, şi-a delegat atribuţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor fostului ministru Florin Iordache care a depus, în noua sa calitate, o sesizare la CCR cu privire la un conflict între Parlament şi Ministerul Public, în legătură cu protocoalele semnate de SRI şi Parchetul General.

Iordache nu doar că a sesizat CCR ci a şi pledat cauza în faţa judecătorilor Curţii, acuzând că Ministerul Public a readus justiţia de după 2009 la cea care se înfăptuia în perioada comunistă.

Reamintim că lupta PSD-ului cu protocoalele se duce pe mai multe fronturi, inclusiv în Parlament, miza fiind revizuirea sentinţelor definitive în dosarele în care au existat probe obţinute în baza colaborărilor cu SRI-ul.