Cazul "Pedofilului din lift". Scandal între poliţişti şi procurori

Procurorii au fost informaţi că persoana care a agresat o femeie în 2016 este poliţist, a declarat fostul şef al Secţiei 18, în condiţiile în care Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 5 afirmase contrariul.
Justiţia
Justiţia (Captură web)

Procurorii mint când spun că nu ştiau că suspectul anchetat în dosarul de agresiune din 2016 - respectiv "pedofilul din lift" - este poliţist, a declarat pentru Digi24 fostul şef al Secţiei 18. Potrivit acestuia, în dosar apărea negru pe alb profesia suspectului.

Declaraţiile lui Radu Viorel, fost şef al Secţiei 18, vin în contextul în care Parchetul a transmis ieri că în referatul prin care se cerea clasarea cazului nu se făcea nicio referire la funcţia suspectului.

Radu Viorel, fost şef al Secţiei 18 de Poliţie din Bucureşti: „Evenimentul din seara respectivă a fost raportat prin notă telex către Poliţia Capitalei. Notă în care de două ori e specificat faptul că respectiva persoană era agent de poliţie în cadrul Brigăzii Poliţiei Rutiere.

Jurnalist Digi24: Au ascuns oamenii dvs. că e poliţist, procurorilor?

Radu Viorel: „Cum să ascundă dacă... doamnă ştiţi care e problema există posibilitatea efecutării de verificări dar trebuie să le verifice cineva, nu dvs., că eu nu mint şi spun ce mi-au spus şi mie colegii că în noaptea respectivă s-a luat legătura cu un procuror. Poliţistul care a primit dosarul a luat legătura cu procurorul de supraveghere iar din datele pe care le am, eu nu ştiu dosarul, îmi pare rău că nu sunt încă în activitate ca să pot să probez cu documente, are la dosar adresă din care rezultă, adresă de la serviciul resurse umane din cadrul Poliţiei Capitalei, din care rezultă că persoana respectivă era agent de poliţie în cadrul DGPMB în cadrul Brigada Rutieră. În dosar există declaraţia lui în care scrie negru pe alb la rubrica profesii că este agent de poliţie la Brigada Rutieră. Deci lucrurile astea nu pot fi invocate de către parchet. Ei să demonstreze că această procuroare care a instrumentat dosarul, care vine ea acum cu poveştile astea, cunoştea despre dosar de a doua zi.

Articolulul integral poate fi citit aici