Cazul pedofilului din lift. Parchetul Capitalei o contrazice pe Carmen Dan

Dosarul agresiunii asupra unei minore de care s-ar face vinovat "pedofilul din lift" nu s-a prescris, aşa cum a susţinut ministrul de Interne, transmite Parchetul Capitalei.
Carmen Dan
Carmen Dan (Facebook / Vlad Voiculescu)

Ministrul de Interne a denaturat adevărul când a declarat astăzi că, în anul 2009, nu au fost făcute cercetări în cazul acuzaţiilor de agresiune sexuală aduse "pedofilului din lift" şi că dosarul s-ar fi prescris, susţine Parchetul Capitalei.

Potrivit comunicatului de presă emis de Parchet, dosarul din 2009 nu este prescris ci în el se fac cercetări şi există bănuieli că agresorul ar fi tot poliţistul de la Rutieră. Victima ar fi fost o fată, elevă în clasa a VIII-a, urmărită de bărbat şi supusă unor agresiuni sexuale în scara blocului în care locuia.

Urmărirea penală a fost începută in rem, iar din informaţiile Digi24, există teste ADN care l-ar indica pe Eugen Stan ca agresor.

În comunicat se mai precizează că, în contextul declaraţiilor ministrului de Interne Carmen Dan, procurorii consideră „nejustificate opiniile exprimate în spaţiul public care denaturează sau ignoră aspecte importante privind cercetările efectuate în cauză”.

Reamintim că, pe fundalul scandalului generat de poliţistul acuzat de pedofilie, ministrul PSD de Interne, Carmen Dan, a găsit de cuviinţă să-i ceară demisia şi şefului Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, Radu Gavriş, cel care, nu demult, a criticat dur modificările legislative promovate de de coaliţia PSD-ALDE care vizau codurile penale.

"Aştept ca Serviciul Omoruri să extindă cercetările faţă de toate situaţiile în care există indicii că au fost (fapte) săvârşite de poliţistul agresor şi care nu au fost finalizate până acum. Aştept ca şeful acestui Serviciu să facă un pas în spate, ca şi şeful de la Control Intern din cadrul Brigăzii Rutiere", a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Carmen Dan, citată de HotNews.ro.

Ministrul susţine că luni îi ceruse şefului Poliţiei Române, chestorul-şef Bogdan Despescu, pe care de altfel l-a şi demis astăzi, să aibă o discuţie cu Radu Gavriş legată de modul în care s-au gestionat dosarele din 2009 în care era implicat poliţistul acuzat de pedofilie, pentru a afla "acum că cel din 2009 s-a prescris".