Cazul Burnei. Zeci de noi plângeri contra doctorului acuzat că implanta copiilor oase de vită

Zeci de părinţi ai căror copii au fost operaţi de medicul acuzat că a luat mită şi a exprimentat pe micuţi, implantându-le dispozitive neomologate, filtre de tanc şi oase fierte de vită au sunat la Parchet pentru a depune plângeri.
Sala de operatie
Sala de operatie (Ali Al-Saadi / AFP / Getty Images)

"Micul" bulgăre de zăpadă, stârnit de articolul în care jurnalista Luiza Vasiliu susţinea că medicul Gheorghe Burnei a nenorocit o fetiţă experimentând pe ea un implant neomologat, tinde să devină o adevărată avalanşă. Procurorii Direcţiei Generale Anticorupţie au primit, în ultimele zile, zeci de noi plângeri de la părinţi ai unor copii operaţi de ortoped, au declarat luni, pentru News.ro, surse judiciare.

“Sunt câteva zeci de persoane care au sunat la linia verde a DGA de prevenire a faptelor de corupţie sau la numărul de urgenţă 112, iar unii au trimis mesaje pe adresa Parchetului. Lumea a început să vorbească. Toate aceste sesizări urmează a fi verificate cu atenţie în perioada următoare”, au declarat, pentru News.ro, sursele citate.

Sesizările au fost făcute după ce procurorii l-au pus sub acuzare pe medicul Gheorghe Burnei, de la Spitalul “Marie Curie” din Capitală, pentru 15 fapte de luare de mită. Doctorul e suspectat nu doar că a luat bani de la părinţii micuţilor săi pacienţi ci şi că a făcut experimente pe copii, folosind dispozitive medicale confecţionate artizanal, oase de vită fierte şi filtre de tanc.

Până în prezent, procurorii au audiat 20 de părinţi ai căror copii au fost operaţi de chirurgul ortoped Gheorghe Burnei, dar şi colegi ai medicului iar la Parchet erau înregistrate, până în urmă cu 5 zile, circa 48 de reclamaţii care îl vizau pe chirurg.

În prezent Burnei este în arest la domiciliu.

Reamintim că ortopedul Gheorghe Burnei a fost acuzat, într-un articol publicat în Casa Jurnalistului, că a experimentat implanturi neomologate în cazul mai multor copii. Semnatara articolului, Luiza Vasiliu, relatează cum cunoscutul ortoped a experimentat cu un implant neomologat pe o fetiţă care şchiopăta. Ulterior, după 11 operaţii, fetiţa, devenită între timp domnişoară, de-abia se mai poate ridica din pat.

În urma unei investigaţii ce a durat un an, jurnalista a constatat că „doctorul Burnei a ales de multe ori, în locul intervenţiilor sigure, inovaţii medicale în urma cărora au murit copii şi nenumărate vieţi au fost distruse”. Articolul poate fi citit aici

Ulterior, la percheziţii, oamenii legii au găsit în biroul doctorului de la Marie Curie, zeci de plicuri cu bani despre care se presupune că au fost primiţi drept mită de medic şi oase de copil mic în congelatorul frigiderului unde angajaţii îşi ţineau mâncarea.