Cazul Burnei. Medicul scapă de arest la domiciliu dar i se interzice să profeseze

Acuzat că a efectuat operaţii experimentale copiilor, mergând până la a le implanta filtre de tanc şi oase de vită fierte, medicul Burnei nu mai poate profesa, temporar, la Spitalul Marie Curie.
Justiţia
Justiţia (Captură web)

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis marţi să înlocuiască măsura arestului la domiciliu cu controlul judiciar pentru medicul Gheorghe Burnei. În schimb, ortopedului acuzat că a efectuat operaţii experimentale pe copii, implantându-le inclusiv oase de vită fierte şi filtre de tanc, i s-a interzis să profeseze la Spitalul "Marie Curie", unde opera, precum şi să părăsească ţara. Decizia este definitivă, relatează News.ro.

De asemenea, medicul este obligat să se prezinte la Poliţia Sectorului 4 în zilele stabilite prin programul de supraveghere, precum şi la Parchetul Tribunalului Bucureşti şi la instanţă ori de câte ori este chemat. Burnei va trebui să notifice Poliţia şi în cazul în care îşi schimbă domiciliul.

Reamintim că Gheorghe Burnei a fost reţinut pe 10 decembrie de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, în urma unor percheziţii la care oamenii legii au descoperit în biroul acestuia de la Marie Curie zeci de plicuri cu bani, care ar fi fost primiţi drept mită de medic. Mai mult, în congelatorul frigiderului în care angajaţii îşi ţineau mâncarea, oamenii legii au găsit oase de copil mic.

Cercetările au mai relevat că Gheorghe Burnei îi obliga pe părinţii copiilor operaţi de el să cumpere proteze de la firma Argonmed, care în schimb îi plătea vacanţele cu familia în străinătate şi deplasările la congrese.

De asemenea, procurorii au descoperit că Burnei a folosit şi dispozitive medicale confecţionate artizanal de cunoştinţe ale medicului de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică şi Tehnica Măsurării, pe care le folosea în experimente pe copii.

"În categoria experimentelor pe copii sunt incluse şi intervenţiile chirurgicale efectuate cu oase de vită fierte sau cu filtre de tanc sau cu BVC”, au arătat procurorii în referatul cu propunerea de arestare a medicului Gheorghe Burnei.