Cazanciuc, către Predoiu şi Vela: Băieţi, nu daţi foc ţării folosind clanurile interlope

Robert Cazanciuc
Robert Cazanciuc (Facebook)

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a lansat un atac la adresa miniştrilor de Justiţie şi de Interne, acuzându-i că nu au luat măsuri suficiente pentru a combate clanurile interlope şi recomandându-le să vină în Parlament cu o analiză naţională de riscuri şi ameninţări şi cu legi care să îi protejeze cu adevărat pe români. În plus, liderul PSD le-a cerut celor doi miniştri să „nu dea foc ţării folosind clanurile interlope” şi să „nu semene panică” în rândul populaţiei pentru a justifica diverse iniţiative normative.

„Stimabilii Marcel Predoiu şi Cătălin Vela. Doreşte ministrul justiţiei să-i ia locul ministrului de interne? Observ de ceva vreme că ar exista o intenţie… O posibilă explicaţie ar fi legată de ‘succesurile’ ministrului Predoiu în eliminarea ‘fricilor’ care încă ţin România în afara spaţiului Schengen. O alta ar fi dorinţa să meargă personal la fruntariile ţării să ridice cu mâna lui bariera MCV, mândru că românii sunt astăzi trataţi de la egal la egal în Europa. Acest lucru nu ar fi fost posibil, în lumea sa imaginară, fără eradicarea corupţiei din ultimul an de guvernare penelistă şi triumful statului SĂU de drept”, a precizat Cazanciuc pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, liderul PSD a criticat Guvernul PNL pentru „sacrificarea” hotelurilor şi restaurantelor şi deschiderea “păcănelelor”, avertizându-i pe liberali că se înşeală dacă au impresia că pot scăpa indiferent cât de adânc îşi bagă mâinile în „buzunarul public”. În plus, Cazanciuc a cerut PNL-ului să adopte legi care să îi apere pe români în faţa clanurilor interlope.

„Sigur, măştile achiziţionate de către băieţii deştepţi ai PNL la preţuri exorbitante, atacurile furibunde ale premierului Orban la toate instanţele din România sunt simple accidente. Sunt detalii şi personaje pe care nimeni nu le ia în seamă şi nu vor împiedica ridicarea MCV! Sacrificarea locurilor de muncă din hoteluri şi restaurante pentru a putea deschide păcănelele consilierului premierului nu reprezintă acte de corupţie organizată. Sunt doar aroganţa unor băieţi care ştiu că nu li se poate întâmpla nimic, indiferent cât de adânc bagă mâna în buzunarul public. Dar se înşală! Băieţi, nu daţi foc ţării folosind clanurile interlope şi semănând panică în rândul populaţiei pentru a justifica tot felul de iniţiative normative, ci, dacă aveţi un dram de patriotism, fiţi oneşti şi veniţi în Parlament cu o analiză naţională de riscuri şi ameninţări, cu politici publice pornind de la zonele vulnerabile ale societăţii, cu legi care îi protejează cu adevărat pe români!”, a precizat preşedintele interimar al Senatului.

Totodată, Cazanciuc a mai susţinut că liberalii nu pot să atragă de partea lor poporul dacă ţin la „sertar” date relevante despre fenomenul crimei organizate, doar pentru a-şi arăta unii altora „muşchii” la un moment dat, şi dacă nu pun la punct un mecanism integrat de protejare a populaţiei.

„Ce modificări ale legilor justiţiei din ultimii 2-3 ani v-au împiedicat să propuneţi măsuri care să combată proliferarea clanurilor interlope? V-a împiedicat cumva avizul CSM la numirea procurorilor şefi? Stimabililor Marcel Predoiu şi Cătălin Vela, ce s-a întâmplat cu cei 290 de ofiţeri adăugaţi schemei DIICOT printr-o lege promovată de PSD? Au fost trimişi să penetreze clanurile interlope? Au fost trimişi la specializare în SUA, Israel, Marea Britanie, Olanda pentru a învăţa să investigheze mai bine cine şi cum finanţează clanurile interlope, traficul de persoane, traficul de droguri? Este cumva funcţional sediul DIICOT alocat în guvernarea PSD?”, a continuat Robert Cazanciuc.

Nu în ultimul rând, liderul social-democrat i-a întrebat pe Marcel Vela şi Cătălin Predoiu dacă nu le este teamă de „patrioţii din umbră” care, la un moment dat, se vor sătura să muncească pe nimic şi discută public despre adevăratele mize din spatele „prea deselor scandaluri cu interlopii, din ultima perioadă”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne