Cauza tragediei aeriene din apropierea Moscovei, încă necunoscută

Aeroportul internaţional Domodedovo din Moscova, Rusia.
Aeroportul internaţional Domodedovo din Moscova, Rusia. (Captură Foto)

Investigatorii se confruntă cu condiţii dure de iarnă în procesul de căutare a unor indicii legate de motivul prăbuşirii avionului Antonov de producţie rusească. Acest model de avion a fost retras din serviciu de către companiile aeriene de stat în urmă cu aproximativ 10 ani, însă este folosit în continuare de operatori privaţi.

Investigatorii ruşi încearcă să identifice motivul tragediei de duminică, în care au murit toate cele 71 de persoane aflate la bordul avionului de pasageri.

Vehicule de urgenţă au sosit duminică noaptea la locul prăbuşirii avionului, în apropierea capitalei ruse.

Condiţiile de iarnă îngreunează investigaţia, în special în cazul în care rămăşiţele avionului sunt răspândite pe o zonă întinsă.

Sunt luate în considerare toate cauzele posibile pentru prăbuşirea avionului de pasageri, care aparent a fost surprinsă de o cameră CCTV (cameră de supraveghere video cu circuit închis) aflată la o anumită distanţă.

Investigatorii au afirmat că printre posibilele cauze ale tragediei se află condiţiile de vreme, eroarea umană sau un defect tehnic, fără a fi menţionat terorismul. De asemenea, nu s-a primit niciun semnal SOS din partea echipajului avionului.