Cautati modalităţi naturale de curăţare a corpului dvs?

.
. (Photos.com)

Relaxaţi-vă şi curatati-vă corpul folosind ingredientele disponibile în casa dvs.

Bai: 1/2 cana de otet de mere, 1/3 cana de sare, 2 linguri salvie. Adăugaţi amestecul in apa de baie.

Bai pentru mâncărimi ale pielii: 2 cani oţet de mere sau 3 linguri de bicarbonat de sodiu sau un vârf de cuţit de cimbru. Adaugati oţetul de mere sau bicarbonat de sodiu sau vârful de cuţit de cimbru in apa de baie dacă va mananca pielea.

Balsam inaintea baii: 6 oua, 1/3 cana suc de lamaie. Cele şase ouă batute si amestecate cu 1/3 cana de suc de lamaie, aplicati-le pe corp înainte de baie. Va va înmuia şi reînnoi pielea.

Curatare corporala: 2 cesti fulgi de ovăz, 1 ceasca lapte bătut, 1/4 cana suc de lamaie. Curăţati-va întregul corp prin frecarea cu acest amestec.

Curatare corporala profunda: 1 galbenus de ou, 1 lingurita otet, 1 lingurita suc de lamaie, 1/4 cana ulei de masline, 1 lingurita bicarbonat. Se amestecă puternic primele patru ingrediente. Adaugati sifon şi amestecati din nou. Aplicati pe piele cu miscari circulare ale degetelor. Clatiti cu apa calduta.

Masca de corp: 1 cană făină de porumb, lapte bătut. Amestecati 1 cana de mălai cu suficient lapte batut pentru a face o pasta groasa. Aplicaţi pe corp si lasati sa se usuce. Se clăteşte cu multă apă rece.

Curatare faciala 1: 2 linguri de miere, 1 litru de apă. Se amestecă două linguri de miere intr-un litru de apă caldă şi se utilizează pentru a clăti faţa. Pielea va arata tanara şi sănătoasa şi va avea o stralucire trandafirie.

Curatare faciala 2: 1 lingurita de miere, 1 lingura de smantana. Curăţaţi fata acoperind-o cu un amestec de miere şi smântână. Clatiti cu apa rece.

Curatare faciala 3: 1 lingura miere, 1 lingurita de ulei de masline, 1 galbenus de ou. Îmbunătătiti-va pielea fetei cu acest tratament de curăţare ce dureaza 10 minute. Se amestecă 3 cele trei ingrediente şi se aplica pe faţă şi gât. După 10 minute se spală în apă rece şi se usuca uşor.

Curatare faciala 4: mălai. Spalati-va fata de doua ori pe zi cu făină de porumb în loc de săpun, pentru a deschide porii şi a-i elibera de uleiuri şi murdărie.

Balsam corporal: 1 cană untură, un pumn mare de sare. Se amestecă untura cu sarea. Aplicati pe tot corpul, cu excepţia feţei şi gâtului. Frecati ferm, dand o atenţie specială picioarelor, genunchilor şi coatelor. Faceti o baie caldă şi spălaţi-va cu sapun. După aceea, aplicati o lotiune usoara pe corp.

Curatarea mainilor: mălai, oţet de mere. Mâinile foarte murdare pot fi curăţate, oferindu-le in acelasi timp un tratament relaxant. Pur şi simplu frecati mainile cu mălai, umezit in oţet de mere. Apoi spalati-le în apă rece şi usucati-le.

Curatarea cu lapte: 1/2 cana de late batut, 2 cani de lapte cald, proaspăt. Puneti 1/2 de cana de lapte de cu o zi inainte intr-un castron mare, acopereriti-l şi plasati-l lângă aragaz. Aşteptaţi câteva zile până când acesta se prinde. Bateti bine şi amestecati cu 2 cani de lapte cald, proaspăt. Plasati amestecul în apropierea aragazului pe timp de noapte şi bateti-l bine inainte de a-l folosi dimineaţa pe corp.

Masca corporala inainte de baie: 1 portocala, 1 lamaie, 3 cani de fulgi de ovăz. Introduceti portocala si lamaia în puţină apă şi fierbeti-le timp de 20 de minute. Omogenizati amestecul cu 3 cani de fulgi de ovăz şi aplicati pe corp înainte de baie.

Curatarea cu fulgii de ovaz si menta: 1 cană fulgi de ovăz fierti, 1/2 ceasca frunze proaspete de menta. Curătati pielea prin aplicarea pe corp a unei paste facute din 1 cana de fulgi de ovaz fierti si 1/2 cana frunze de menta proaspata, tocata fin. Lasati până se usuca, apoi spalati-va ca de obicei.

Curatare cu tarate de orez pentru faţă, gât, braţe şi maini: infasurati tărâţa de orez în tifon şi folositi-o în loc de săpun pentru spălare zilnica in scopul mentinerii pielii frumoase si netede.