Câţi moldoveni ar vota pentru unirea cu România

Potrivit Barometrului Opiniei Publice prezentat astăzi, dacă duminică ar avea loc un referendum de unire, doar 17,3 % din respondenţi ar susţine unirea, iar 66,1 % ar vota împotrivă, scrie Ziarul Naţional.
Miting unionist la Chişinău, moldovenii de peste Prut votează simbolic unirea
Miting unionist la Chişinău, moldovenii de peste Prut votează simbolic unirea (Epoch Times România)

În Barometrul Opiniei Publice din decembrie 2015, numărul celor dispuşi să voteze pentru unire era de 21 %. De asemenea, sondajul arată o scădere şi la numărul pro-europenilor. Astfel, în cazul unui referendum pentru integrarea în UE, doar 41,3 % din participanţii la sondaj ar vota pentru, faţă de 45 %, în decembrie 2015.

În schimb, este în creştere numărul susţinătorilor integrării în Uniunea Vamală condusă de Rusia. Dacă în decembrie 2015, pentru aderarea la aceasta ar fi votat 48 %, astăzi, potrivit BOP, pentru această opţiune se pronunţă 52,7 %.

A scăzut considerabil şi numărul susţinătorilor aderării la NATO. În prezent, doar 11,4 % din respondenţi ar fi gata să voteze pentru aderarea R. Moldova la Alianţa Nord Atlantică, cea mai mică cotă din 2003 şi până în prezent.

Sondajul a fost realizat în perioada 16-23 aprilie 2016, pe un eşantion de 1.143 de persoane. Marja de eroare este de /- 2,9 %.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe