"Categoric negativ" - Serviciile, despre numirea lui Shhaideh în fruntea Guvernului (Surse)

Nu doar soţul lui Sevil Shhaideh ar avea legături cu regimul Assad ci şi fraţii acestuia, ceea ce este posibil să fi înclinat şi mai mult balanţa în favoarea respingerii propunerii PSD de a o numi pe "fina" lui Dragnea în postul de premier.
Sevil Shhaideh
Sevil Shhaideh (ziarulprofit.ro)

Pe lângă faptul că Akram Shhaideh - soţul celei desemnate de Dragnea pentru a deveni premierul ţării - a ocupat funcţii guvernamentale în regimul Assad şi fraţii acestuia au legături cu regimul de la Damasc iar acest lucru pare să fi contat în decizia de respingere a propunerii PSD, au declarat pentru hotnews.ro surse apropiate Palatului Cotroceni.

Potrivit surselor, avizul serviciilor de informaţii pe tema desemnării lui Sevil Shhaideh ca premier ar fi fost "categoric negativ” şi a vizat inclusiv activitatea fraţilor lui Akram Shhaideh. Conform surselor hotnews.ro, preşedintele Iohannis le-a comunicat lui Liviu Dragnea şi Sevil Shhaideh motivele respingerii înainte de a ieşi public să anunţe că nu o va numi pe Shhaideh premier.

Reamintim că şeful statului a anunţat marţi că nu este de acord cu desemnarea lui Sevil Shhaideh ca premier. Preşedintele nu a expus motivele ce au stat la baza deciziei sale, anunţând doar că a cântărit cu grijă argumentele pro şi contra, şi a cerut PSD şi ALDE să vină cu altă propunere de premier.

Refuzul lui Iohannis a venit pe fundalul controverselor legate de soţul acesteia, Akram Shhaideh fiind acuzat că este un susţinător deschis al lui Bashar Al-Assad şi al Hezbollah.