Cataramă se alege cu dosar penal după o „sesiune” de îmbrăţişări într-un focar de Covid-19

Viorel Cataramă, 2012
Viorel Cataramă, 2012 (Youtube)

Omul de afaceri Viorel Cataramă s-a ales cu dosar penal după ce s-a deplasat în localitatea Bărbuleşti, din judeţul Ialomiţa, unde sunt peste 70 de cazuri de coronavirus, şi s-a îmbrăţişat cu mai mulţi cetăţeni, dintre care unul tocmai ieşit din spital unde fusese tratat pentru Covid-19.

Astfel, Parchetul Judecătoriei Urziceni a demarat cercetarea penală a fostului liberal pentru acuzaţia de zădărnicire a combaterii bolilor.

Cataramă făcuse publică pe Facebook intenţia sa de a se infecta, declarându-se convins că nu va păţi nimic. Iată însă că a păţit, chiar dacă - cel puţin deocamdată - doar din punct de vedere legal: s-a ales cu dosar penal.

„Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: În data de 08.05.2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni a înregistrat un dosar penal având ca obiect infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 C.p. În fapt, în data de 08.05.2020, organul de cercetare penală din cadrul S.I.C. – I.P.J. Ialomiţa s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că – în data de 07.05.2020 – o persoană de sex masculin (V.C.) s-a deplasat în comuna Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa şi s-a îmbrăţişat cu un bărbat bolnav de COVID – 19”, se arată în comunicatul emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni potrivit G4media.

Reamintim că omul de afaceri declarase, pe platforma de socializare, că doreşte să se infecteze voluntar cu COVID-19 pentru a demonstra că:

"1.Injectaţi cu frică, am acceptat mult prea uşor atât pierderea drepturilor noastre fundamentale, cât şi prăbuşirea economiei româneşti; experimentul funcţionează, pe viitor nu va mai fi nicio problemă să ne pierdem libertăţile atât de greu câştigate!

2. Metoda imunizării de grup, pe care am susţinut-o încă de la început, are aceleaşi rezultate (vezi Suedia, Olanda...), dar nu a falimentat ţara şi nici nu anulează drepturile şi libertăţile fundamentale (vezi şi declaraţiile Directorului Executiv OMS, dr. Michael Ryan).

3. La ridicarea stării de urgenţă, Coronavirus va continua să existe, însă vaccin nu; vom fi în aceeaşi situaţie ca la început, cu toţii ne vom infecta, se va demonstra că sacrificiile au folosit exclusiv unor scopuri care nu au nicio legătură cu 'grijă' pentru populaţie!

4. Falimentarea României şi anularea drepturilor şi libertăţilor oamenilor fără o cauză obiectivă, trebuie sancţionată, într-un fel sau altul. Mai multe detalii aici

Reacţia lui Viorel Cataramă: Am făcut-o din patriotism

La aflarea veştii că i-a fost deschis dosar penal cu acuzaţia de zădărnicire a combaterii bolilor, Viorel Cataramă afirmă că nu înţelege demersul procurorilor.

„Nu este niciun motiv pentru deschiderea unui dosar penal. Nu am încălcat nicio lege şi am făcut acest lucru pentru a demonstra că măsurile luate de autorităţi sunt incorecte. Gestul meu este gestul unui patriot care este dispus să-şi dea viaţa pentru ţara lui”, a declarat omul de afaceri, citat de Mediafax.


Pentru moment, fostul liberal s-a autoizolat la domiciliu şi nu prezintă niciun simptom specific Covid-19.