Cătălin Prisăcariu: ONG-istul Mării Negre, Ponta, invitat la Istanbul şi Beijing

Jurnalistul Cătălin Prisăcariu
Jurnalistul Cătălin Prisăcariu (paginadepolitica.ro)

Dacă preşedintele turc Recept Erdogan continuă să fie şi mai dement decât a arătat deja că este, va închide Marea Neagră pentru NATO, SUA, UE şi, în general pentru cine mai vrea el. El şi Putin. Consecinţele blocării Bosforului şi, astfel, ale transformării Mării Negre în balta de joacă a turcilor şi ruşilor, sunt devastatoare pentru România şi nu numai, scrie jurnalistul Cătălin Prisăcariu pe blogul personal.

V-aţi fi aşteptat, deci, ca un fost premier al României preocupat nu doar de Turcia, ci şi de Marea Neagră, să sesizeze riscurile şi să reacţioneze. Mai ales dacă acel fost premier şi-a mai şi făcut o jucărie ong-istică care exact cu asta se ocupă: cu “proiecte regionale” în jurul Mării Negre.

În caz că nu e deja foarte clar la cine mă refer, e vorba despre pompos intitulatul ONG “Black Sea Regional Projects 2020″ înfiinţat de Ponta cu unii din ţuţerii lui (care de partid, care de guvernare, care de interese).

Site-ul “Black Sea Regional Projects 2020”, însă, nu pomeneşte nimic de evenimentele din Turcia din ultimele zece zile. (...) Probabil, însă, că “the most relevant experts in the field” din ONG-ul lui Ponta chiar nu cred că se întâmplă ceva relevant în momentul ăsta în Turcia, deci nici în bazinul Mării Negre, aşa că tac profund.

Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne