Cătălin Predoiu stârneşte reacţii după un atac la Nicuşor Dan

Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Cotat într-un sondaj TNS realizat la comanda Uniunii Salvaţi Bucureştiul cu doar 8,7% intenţie de vot, cel de al patrulea candidat al PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu îl acuză pe liderul USB, Nicuşor Dan, de lipsă de etică, susţinând că, de fapt, mult mai mulţi bucureşteni ar vota cu el.

"În sondajul din februarie, făcut cu ocazia desemnării lui Ludovic Orban, aveam 21% în acel sondaj, fără să fiu anunţat candidat. La începutul campaniei aveam 23% în intenţiile de vot. Nicuşor Dan publică azi un sondaj în care sunt listat cu 8%. Aceasta îmi arată etica echipei de campanie a dlui Dan, aceeaşi etică pe care o afişează echipa de campanie a doamnei Gabriela Vrânceanu–Firea", susţine Predoiu pe Facebook, acuzându-l pe Nicuşor Dan că "munceşte din greu pentru postul de viceprimar al doamnei Vrânceanu – Firea".

Postarea lui Predoiu a atras rapid replici:

"O să vedeţi la alegeri ce părere are Bucureştiul despre marea dezamăgire numită PNL", scrie un cetăţean.

"De ce nu publicaţi un sondaj PNL recent?" întreabă altul care primeşte răspuns: "Noi ţinem la credibilitatea noastră. Noi publicăm doar sondaje corecte, aşa cum le primim. Să minţi prin sondaje în campanie nu este doar lipsit de etică ci este şi ilegal."

"Înţelepciunea populară tradiţională spune: vezi bârna din ochiul tău înainte de a clama existenţa unui pai într-al altuia. mă rog, proverb adaptat la nuanţe. dislike pentru postare. nu va pot dori succes!!!!!!!" scrie o altă persoană.

Reamintim că un sondaj TNS realizat la comanda Uniunii Salvaţi Bucureştiul arată că dacă alegerile locale ar avea loc mâine, Gabriela Firea (PSD) ar fi aleasă, cu 37,5%, primar al Capitalei. Pe locul al doilea în cursa pentru Bucureşti s-ar situa candidatul USB, Nicuşor Dan, pentru care ar vota 19,5%.

Potrivit sondajului, publicat de gândul.info, pe locul 3 s-ar clasa Cătălin Predoiu, cu 8,7% din voturi iar pe 4 Robert Turcescu, candidatul PMP, cu 8,4%, urmat de Daniel Barbu cu 3,4 %. 15% din cei ce intenţionează să voteze nu s-au hotărât încă pentru un candidat iar 19,8% din eşantion au declarat că nu votează sau sunt indecişi.

În ceea ce priveşte Consiliul General, 26,2% dintre respondenţi au declarat că ar vota pentru Alianţa PSD-UNPR, 18,4% pentru PNL, 16,2% pentru USB în timp ce 18,3% dintre cei intervievaţi sunt încă indecişi. Alţi 9,8% din cei incluşi în eşantion au declarat că nu votează sau sunt indecişi.

Mai amintim că, pe de altă parte, Nicuşor Dan a subliniat în repetate rânduri că PNL şi PSD au coabitat în CGMB, iar liberalul Cătălin Predoiu este în urma sa în sondaje şi lansează o ipoteză ''fără pic de realism'' atunci când spune că ar putea scăpa Capitala de ''pandelizare''.

''Nu cred că există stânga şi dreapta în Bucureşti pentru că ani în şir PSD şi PNL au coabitat în Consiliul General, au votat împreună. (…) Domnul Predoiu este în urma mea în sondaje şi dacă gândim foarte realist, dacă domnul Predoiu va vedea sondajele va vedea că în situaţia retragerii candidaturii domniei sale oamenii care declară acum că îl votează, m-ar vota pe mine, dar nu şi invers. Deci, ipoteza pe care o lansează în spaţiul public nu are pic de realism'', declara recent Nicuşor Dan adăugând că Predoiu ''nu are nicio şansă să câştige aceste alegeri şi ştie foarte bine lucrul acesta''.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne