Cătălin Predoiu: Proasta guvernare a compromis adoptarea Codului Fiscal

Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Respingerea noului Cod Fiscal era necesară pentru că există riscul ca, odată adoptat în această formă, fără măsuri de acompaniere care să pregătească relaxarea fiscală, ar fi dus la dezechilibrarea finanţelor ţării, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu, potrivit Hotnews.ro.

În opinia liderului liberal, măsuri de acompaniere a Codului Fiscal absolut necesare nu au fost pregătite, astfel că reexaminarea Codului Fiscal se impune ca urmare a unei proaste guvernări.

Referitor la declaraţia făcută cu o zi în urmă de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, potrivit căruia nici în programul PNL nu există măsuri de acompaniere, Predoiu a subliniat că afirmaţiile sunt false.

"Este fals. Acestea apar în programul PNL, la pagina 89, la capitolul Finanţe şi bugete, care începe cu trei pagini cu măsuri de pregătire, acompaniere, reforme în economie pentru a se pregăti o eventuală măsură fiscală. Îi recomand domnul Teodorovici să citească paginile 89, 90, 91. Îl invit să vadă că după 3 pagini menţionăm obiectul de reducere al TVA-ului şi a altor taxe.

PNL s-a comportat onest, transparent şi a spus adevărul, şi în dezbaterea publică cu dl Ponta şi în programul de guvernare. Chiar şi după adoptarea Codului Fiscal, în numeroase rânduri am cerut premierului un program de măsuri concrete. Atât vicepreşedintele Comisiei Europene cât şi alţi oficiali ai Troicii au atras atenţia la întârzierea reformelor şi la pericolul pe care aceste întârzieri le reprezintă", a precizat Predoiu.

În ceea ce priveşte reacţia premierului Victor Ponta de pe Facebook, prim-vicepreşedintele PNL a afirmat că, pe lângă faptul că acesta deplasează discuţia de la o problemă de guvernare la care este restant, la o problemă politică, nici aici nu are dreptate.

"Noi am spus încă dinainte de a se adopta Codul că este nevoie de reforme economice pentru a se adopta Codul cu succes. Nu este vorba de o reacţie post-factum, este vorba de o reacţie continuă. Proasta guvernare, lipsa reformelor au compromis pentru moment o politică care la un moment dat trebuie aplicată în România", a concluzionat Cătălin Predoiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne