Cătălin Ivan: "Lui Victor Ponta îi este frică de partidul pe care îl conduce"

Cătălin Ivan
Cătălin Ivan (Epoch Times România)

În pofida eforturilor conducerii PSD de a îl da afară din partid, europarlamentarul Cătălin Ivan nu a renunţat la ideea de a candida pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii. Mai mult, Ivan declară că lui Victor Ponta îi este frică de partidul pe care îl conduce şi îşi reiterează intenţia de a îl da în judecată pe premier.

Într-un interviu acordat ziare.com, Ivan a declarat că în acest moment în PSD este o nemulţumire generală iar Victor Ponta ştie acest lucru, acesta fiind, de altfel, motivul pentru care a amânat Congresul în cadrul căruia va fi ales noul şef al Partidului.

"Este o nemulţumire generală în partid iar Victor Ponta ştie foarte bine asta. Dacă situaţia ar fi fost alta, credeţi-mă că ar fi organizat congresul până acum. Nu l-ar fi amânat", a spus europarlamentarul.

Europarlamentarul, scăpat în extremis de o excludere din PSD printr-un transfer "fulger" de la organizaţia PSD sector 1 Bucureşti a PSD Dobrovăţ - Iaşi, a mai declarat că oricine va candida pentru şefia PSD va avea şanse să câştige în faţa lui Victor Ponta şi şi-a reiterat intenţia de a îl da în judecată pe premier.

"Am o obligaţie faţă de toţi cei de la PSD Sector 1 care au muncit atâţia ani de zile şi şi-au pierdut funcţiile doar pentru că lui Victor Ponta îi este frică de mine.", a declarat Ivan, acuzând că dizolvarea conducerii PSD sector 1 se datorează faptului că doreşte să candideze la şefia partidului.

Ivan a mai declarat că premierului Ponta îi este frică de partidul pe care îl conduce, nu de el în mod special.

"Oricine ar candida împotriva lui Victor Ponta ar avea şanse foarte mari să câştige în acest moment pentru că toţi sunt dezamăgiţi. Este o nemulţumire generală în partid iar Victor Ponta ştie foarte bine asta. Dacă situaţia ar fi fost alta, credeţi-mă că ar fi organizat congresul până acum. Nu l-ar fi amânat, l-ar fi organizat în martie cum a fost decizia Comitetului Executiv din decembrie anul trecut.", a precizat europarlamentarul.

Potrivit lui Ivan, Victor Ponta este disperat în acest moment: "Vinde pe toată lumea, promite orice, oricui, numai ca să îşi ţină şi scaunul de la Palatul Victoria şi scaunul de la partid. Este dispus la orice compromis. Nu are nicio reţinere. A angajat întregul partid într-o cursă disperată de salvare a unui singur om: Victor Ponta. Nu contează ce se va întâmpla în 2016, nu contează ce rezultate vom avea la locale, la parlamentare, important este să rămână în funcţie.", a afirmat europarlamentarul.

"Victor Ponta foloseşte funcţia de premier, foloseşte guvernul pentru a-şi ţine scaunul la partid şi foloseşte partidul pentru a-şi ţine scaunul la guvern. Când va pierde unul dintre cele două îl va pierde automat şi pe celălalt." a mai declarat Ivan.

Reamintim că Ivan este unul din cei mai vocali critici ai premierului Ponta şi al lui Liviu Dragnea. După ce şi-a anunţat intenţia de a candida la şefia partidului, Ivan a fost demis din funcţia de preşedinte al PSD Sector 1, după care s-a încercat suspendarea sa din partid, pentru 12 luni.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne