Cătălin Ivan: Dragnea să ferească partidul de telenovele lacrimogene

Conferinţă de presă la sediul PSD susţinută de Cătălin Ivan, purtător de cuvânt
Conferinţă de presă la sediul PSD susţinută de Cătălin Ivan, purtător de cuvânt (Epoch Times România)

Printre numeroasele mesaje de susţinere primite de Liviu Dragnea după condamnarea la închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul îşi face loc şi o voce critică. Aspirant la funcţia de viitor şef al PSD şi unul din cei mai vocali critici ai săi, europarlamentarul Cătălin Ivan, îi cere lui Dragnea să facă un pas în spate şi să-şi dea desmisia din toate funcţiile ocupate în cadrul partidului.

"Pentru că sunt întrebat tot mai des ce părere am despre situaţia lui Liviu Dragnea, voi încerca un răspuns cât mai scurt, dincolo de părerea pe care mi-am format-o în toţi aceşti ani în care Dragnea spune că a servit interesele partidului, amandoi ştiind că de fapt partidul i-a servit intereselor sale. Nu mă bucură situaţia în care se află şi cred că partidul ar fi trebuit, prin vot democratic, la congresul ce ar fi trebuit să aibă loc în martie, să decidă dacă mai poate rămâne în funcţia de preşedinte executiv sau nu. Răspunsul ar fi fost negativ, mai mult ca sigur.

Totuşi, Consiliul Naţional al PSD a adoptat un pachet de măsuri obligatorii pentru toţi membrii acestui partid. Fiind obligatorii pentru toţi membrii, atâta timp cât Dragnea este membru PSD, i se aplică şi acestuia. Deci, trebuie să renunţe la toate funcţiile pe care le ocupă în acest moment, aşa cum a făcut prietenul său foarte bun, Gheorghe Nichita. Demisia nu trebuie acceptată sau discutată. Se ia act şi atât. Un mecanism foarte simplu care ar fi trebuit să ferească partidul de telenovele lacrimogene de genul celei jucate foarte prost în aceste zile de Liviu Dragnea", a precizat Cătălin Ivan.

Potrivit Consiliului National al PSD din 20 martie, orice membru PSD care este condamnat în primă instanţă pentru corupţie pierde automat toate funcţiile ocupate în partid, iar Dragnea a fost condamnat pentru o fapta asimilată infractiunlor de coruptie.

"Dacă eşti într-o echipă, nu crezi că regulile trebuie să fie aceleaşi pentru toti? Dacă s-au votat anumite reguli la Consiliu, ele devin obligatorii doar pentru unii? Îi cer lui Liviu Dragnea să nu mai pună presiune pe organizaţiile de partid din teritoriu, fie ele organizaţii judeţene, municipale, comunale sau de tineret, pentru ca acestea să dea comunicate de susţinere în favoarea sa. Deciziile Consiliului Naţional sunt obligatorii pentru absolut toţi membrii de partid. Chiar si pentru Liviu Dragnea. Cu cât va continua mai mult acest circ, cu atât mai rău pentru partidul la care spune că ţine atât de mult", a subliniat Cătălin Ivan.

Europarlamentarul PSD a explicat că nu îşi doreşte să comenteze deciziile instanţei, oricât de nedrepte ar părea, adăugând însă că, deşi nu ştie exact ce au descoperit procurorii, banuieşte că nu este vorba doar de îndemnarea românilor să voteze, idee vehiculată de mulţi dintre colegii săi de partid.

"Pe motivul asta nu ajunge nimeni să fie condamnat. Dragnea trebuie să se retragă din funcţiie de conducere, aşa cum cer modificările la statut propuse chiar de el. Nu comentez nimic legat de referendum pentru că am fost mai mult decât implicat şi am crezut cu toată convingerea că Băsescu trebuie să plece. Nu am făcut şi nu aş face însă nimic în afara legii, oricât de tare aş considera că dreptatea este de partea mea", a adăugat Cătălin Ivan.

Liviu Dragnea şi-a dat demisia vineri din funcţia de ministru al Dezvoltrii Regionale, însă nu a fost atât de ferm când a venit vorba de poziţia ocupată în PSD - cea de preşedinte executiv al partidului, unde a decis să îşi depună mandatul ajungând astfel la mâna colegilor săi din Biroul Permanent care s-au opus demisiei. Între timp, din teritoriu, ploua cu mesaje de susţinere.

Premierul Ponta a anunţat că o decizie finală va fi luată miercuri într-un for mai mare, Comitetul Executiv Naţional, din care fac parte si lideri de filiala si presedinti de Consilii Judetene, astfel că nu ar fi o mare surpriză ca Dragnea să scape basma curată.

Recomandăm şi Victor Ponta continuă să susţină că Dragnea a fost condamnat pe nedrept

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne