Cât ne costă corupţia? Deputat USR vine cu cifre concrete

Banii rulaţi prin faptele de corupţie înseamnă de nouă ori bugetul pentru educaţie, de 187 de ori bugetul pentru ajutoarele de şomaj şi de aproape 3.000 de ori bugetul pentru locuinţe, atrage atenţia deputatul USR Stelian Ion.
Stelian Ion
Stelian Ion (Mihut Savu / Epoch Times)

Nu este suficient să ne amintim de lupta anticorupţie o singură zi pe an. Trebuie să luptăm împotriva corupţiei în fiecare zi pentru că ne afectează viaţa şi viitorul, atrage atenţia, pe Facebook, deputatul Stelian Ion, una dintre cele mai sonore voci care s-au opus şi se opun modificărilor operate de PSD-ALDE asupra legislaţiei din domeniul Justiţiei.

Cu ocazia Zilei Internaţionale Anticorupţie, deputatul reaminteşte că România este pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte pierderile provocate de corupţie raportate la PIB. Mai exact, acestea reprezintă 15,6% din PIB, scrie deputatul USR, ceea ce înseamnă în jur de 2.000 de euro în fiecare an pentru fiecare cetăţean.

"Banii rulaţi prin faptele de corupţie înseamnă de nouă ori bugetul pentru educaţie, de 187 de ori bugetul pentru ajutoarele de şomaj şi de aproape 3.000 de ori bugetul pentru locuinţe.

Deşi ştiu foarte bine aceste cifre, PSD-ALDE susţin în continuare amnistia şi graţierea corupţilor!

USR se va opune cu toate forţele, lupta anticorupţie ne-a adus împreună în politică. Cele 38,6 de miliarde de euro care ajung anual în buzunarele penalilor pot fi investiţi în şcoli, spitale, autostrăzi", mai scrie Stelian Ion.