Casa Albă: SUA nu recunoaşte anexarea Crimeei de către Rusia

Sarah Sanders, purtătoare de cuvânt a Casei Albe
Sarah Sanders, purtătoare de cuvânt a Casei Albe (Saul Loeb/AFP/Getty Images)

O purtătoare de cuvânt a Casei Albe a declarat că SUA continuă să nu recunoască anexarea de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea, la câteva zile după ce preşedintele american Donald Trump a pus sub semnul îndoielii această poziţie.

Sarah Sanders a declarat luni reporterilor că sancţiunile impuse de Washington împotriva Moscovei după anexarea din 2014 vor rămâne în vigoare până când Rusia îşi va schimba decizia respectivă, potrivit RFE/RL.

“Nu recunoaştem încercarea Rusiei de a anexa Crimeea. Sancţiunile împotriva Rusiei vor rămâne în vigoare până când Rusia returnează peninsula Ucrainei”, a afirmat Sanders.

Remarcile lui Sanders nu sunt în concordanţă cu cele făcute de John Bolton, consilier pentru securitatea naţională la Casa Albă, care a afirmat în weekend că Trump ar putea recunoaşte anexarea Crimeei.

Ambele comentarii au fost făcute pe fondul pregătirii de către Casa Albă a unui summit major între Trump şi omologul său rus Vladimir Putin, care va avea loc la Helsinki în 16 iulie.

Trump şi-a exprimat în repetate rânduri sprijinul pentru o abordare mai conciliantă faţă de Moscova, care a afirmat că peninsula din Marea Neagră face parte din Federaţia Rusă.

În 29 iunie, Trump a fost întrebat de reporteri dacă intenţionează să-şi schimbe poziţia în ceea ce priveşte anexarea peninsulei Crimeea.

“Vom vedea”, a afirmat preşedintele american.

Rapoarte de ştiri recente au citat lideri europeni afirmând că Trump a susţinut în particular, la recentul summit G7, că peninsula Crimeea ar trebui să fie parte a Rusiei deoarece majoritatea locuitorilor vorbesc limba rusă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe