Cărţile distruse se răzbună pe o familie de chinezi

Economia Chinei se află pe o cale  periculoasă şi se poate confrunta în curând cu o criză mai gravă decât  cea a datoriilor europene, susţin economiştii chinezi.
Economia Chinei se află pe o cale periculoasă şi se poate confrunta în curând cu o criză mai gravă decât cea a datoriilor europene, susţin economiştii chinezi. (Frederic J. Brown / AFP / Getty Images)

Un băieţel de numai 4 ani din China a distrus economiile de o viaţă ale părinţilor săi, care îl lăsaseră să deprindă obiceiul de a rupe cărţi.

Copilul, pe care mama sa îl lăsase singur în cameră, a găsit sub pat cutia cu banii strânşi de părinţi (echivalentul a aproximativ 3600 euro) şi obişnuit să rupă hârtie, a rupt banii în bucăţi.

Părinţii, obişnuiţi cu zgomotul de hârtie ruptă, nu s-au alarmat când din camera unde lăsaseră copilul s-a auzit inconfundabilul sunet de hârtii ce se rup. Atâta doar că micuţul nu mai rupea cărţile vechi, pe care părinţii, care nu prea mai aveau timp de citit, îl lăsau să le distrugă liniştiţi, ci s-a orientat spre cutia cu economii ale familiei, ţinută sub pat, informează Daily mail.

"Nu prea ne păsa că rupea cărţile vechi împrăştiate prin casă, şi nu era mare lucru să cumpărăm cărţi vechi ieftine din oraş, pe care el le rupea bucuros în bucăţele", povesteşte mama băiatului, Liu Fan, în vârstă de 28 de ani.

Nici prin cap nu i-a trecut mamei că obiceiul pe care i-a permis copilului sa îl deprindă se va întoarce într-o zi împotriva familiei lor.

Familia, care locuieşte în provincia Shaanxi din vestul Chinei, strângea bani pentru un apartament nou, pe care voiau sa îl cumpere de Anul Nou. Din fericire, părinţii micuţului au găsit o bancă dispusă să strângă banii rupţi şi să îi înlocuiască cu bancnote noi şi şi-a învăţat lecţia pentru viitor: îşi vor dezvăţa copilul, a declarat Liu, de distructivul obicei de a rupe cărţi.