Cărţile care contează sunt la Bookfest. Programul evenimentelor

La Salonul Internaţional de Carte Bookfest, ce va avea loc în perioada 1-5 iunie 2016, Editurile aduc la Bookfest cele mai cunoscute titluri ale momentului, multe dintre ele premiate cu Pulitzer sau alte distincţii importante în domeniu.
Targ de carte
Targ de carte (GIUSEPPE CACACE / AFP / Getty Images)

Pregătirile pentru cea de a XI-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, programată în perioada 1-5 iunie 2016, sunt aproape de final. Copiii au peste 40 de evenimente pregătite special pentru ei.

Invitatul de Onoare din acest an, Israel, şi cele peste 200 de edituri participante anunţă un program cu peste 300 de evenimente diverse dedicate cărţilor şi autorilor preferaţi, care va fi completat de momente rezervate muzicii bune şi filmului de artă.

Pentru copii, ziua de 1 Iunie va fi o sărbătoare şi la Bookfest. Programul special Bookfest Junior – care se adresează copiilor şi adolescenţilor - grupează peste 40 de evenimente şi surprize care îi vor încânta pe toată perioada celor cinci zile.

Muzica şi filmul vor fi şi ele prezente la Bookfest 2016

Pe 1 iunie, în prima seară a salonului de carte, este programat un concert al Corului de Copii Radio, iar în ziua următoare, scena va fi pregătită pentru interpretul de muzică fado Ricardo Caria şi prietenii săi. Vineri, 3 iunie, de la ora 20:00, vizitatorii îi vor putea urmări în concert pe membrii trupei Foley'Ala, care vor delecta publicul cu un program intitulat Puzzle suprarealist, având la bază texte de Urmuz. Cinematograful de artă Bookfest va adăuga, de asemenea, un ingredient important pentru succesul ediţiei, aducând pe afiş un film de Oscar. Pelicula Son of Saul, câştigătoare în acest an al premiului Oscar pentru cel mai bun film străin, va rula în seara zilei de vineri, 3 iunie. Evenimentele pentru copii nu vor fi singurele care vor susţine ritmul alert al primei zile a Bookfest. Pentru miercuri, Editura Niculescu anunţă lansarea volumului "Mănânci mult, slăbeşti mult. Dieta metabolismului rapid", de Haylie Pomroy şi Eve Adamso. Evenimentul o va avea ca invitat pe Veronica Mitescu şi va fi moderat de Cristian Niculescu, iar a doua zi, Editura Niculescu va lansa bestsellerul "Trăieşte murdar, hrăneşte-te curat!", de Dr. Robynne Chutkan.

Programul complet al Bookfest poate fi consultat aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură