Cărţi la mare: s-a deschis Târgul Gaudeamus Litoral 2016

Cititorii aflaţi în vacanţă la mare sunt invitaţi la peste 100 de evenimente pe care organizatorii Gaudeamus le-au pregătit pentru ei în perioada 11 - 15 august, în Piaţeta Perla din Mamaia.
Târgul de carte Gaudeamus Litoral 2016, Constanţa
Târgul de carte Gaudeamus Litoral 2016, Constanţa (umblat.ro)

Zilnic, între orele 15.00 şi 23.00, o mare de cărţi şi un program dens şi variat de evenimente îi aşteaptă pe turişti şi pe constănţenii iubitori de carte pentru o doză estivală de cultură.

Deschiderea oficială a târgului a avut loc în cadrul unei ceremonii speciale, organizate de Radio Constanţa cu sprijinul Forţelor Navale, al Clubului Nautic Român şi al Teatrului de Stat Constanţa. În acordurile Muzicii Militare a Forţelor Navale, 9 veliere au adus la ţărm cărţi-simbol pe care actorii de la Teatrul de Stat, îmbrăcaţi în costume de epocă, le-au preluat pentru a le aduce la pavilionul GAUDEAMUS din Piaţeta Perla.

Preşedintele de onoare al acestei ediţii este scriitorul Angelo Mitchievici, preşedintele filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor şi profesor la Universitatea Ovidius din Constanţa.

Situat în imediata apropiere de plajă, bestseller-urile momentului, seriile de autor şi cele mai recente titluri de ficţiune sau nonficţiune, mii de titluri la preţuri extra-sezon, îmbie turiştii, Târgul oferind o experienţă culturală dinamică şi interactivă, cu lansări de carte, lecturi publice, dezbateri, proiecţii de filme şi momente muzicale.

Potrivit organizatorilor, cu prilejul târgului, vor fi reluate şi câteva proiecte tradiţionale, iniţiate şi derulate de Radio România: campania de donaţii „Cărţile se întorc acasă” şi Poliţia GAUDEAMUS. Nu vor lipsi nici Tombola GAUDEAMUS derulată pe baza buletinelor de Vot al Publicului sau concursul Miss Lectura adresat celor mai frumoase vizitatoare. Pentru al doilea an consecutiv, Premiul Tombolei GAUDEAMUS va fi oferit de Regional Air Services – Aeroportul Tuzla şi va consta într-un zbor de 30 de minute deasupra litoralului românesc, de pe Aeroportul Tuzla, pe care câştigătorul o poate filma şi/sau fotografia.