Cartel Alfa a depus plângere penală împotriva semnatarilor ordonanţei de majorare a indemnizaţiilor demnitarilor

Miting de protest al sindicatelor din Cartel ALFA desfăşurat în faţa Guvernului României, la Piaţa Victoriei
Miting de protest al sindicatelor din Cartel ALFA desfăşurat în faţa Guvernului României, la Piaţa Victoriei (Epoch Times România)

Nemulţumiţi că în timp ce marea masă a bugetarilor trăieşte cu salarii de nimic înalţii demnitari au considerat potrivit să-şi crească lefurile, sindicaliştii Confederaţiei Naţională Sindicală (CNS) "Cartel Alfa" au depus plângere penală împotriva semnatarilor ordonanţei de majorare a indemnizaţiilor demnitarilor.

”Este absolut normal să depunem o plângere penală în momentul când legislaţia nu se respectă, în momentul în care noi avem o lege, acea lege a salarizării, care evident nu s-a aplicat din diferite motive. O lege la care s-a lucrat mai mult de un an şi jumătate, cu fonduri importante, cu Banca Mondială, cu resurse interne extraordinare. Am făcut o lege, bună, rea, cu oameni mulţumiţi, nemulţumiţi, niciodată nu îi poţi mulţumi pe toţi, dar a ieşit o lege. Nu s-a aplicat.”, a declarat vicepreşedintele Cartel Alfa, Liviu Apostoiu, într-o intervenţie telefonică la B1 TV.

Potrivit lui Apostoiu, în acest caz nu se respectă legea şi se doreşte doar mărirea salariilor celor de la vârf:

”Singurul lucru care s-a dorit a fost creşterea salariilor la vârf. Acestea s-au făcut prin această ordonanţă şi noi considerăm că este ilegală pentru că nu corespunde legii care este în vigoare în acest moment. Legea este depăşită prin această ordonanţă. Cum să dai numai celor din vârf? Nu se poate. Sunt de acord că salariile lor poate nu corespund nivelului, dar ale noastre, cele din bază, corespund vieţii pe care o ducem? 800 de lei net, bani în mână, pe o lună de zile muncită, ştie cineva cum se poate trăi cu ei?”, a mai declarat Apostoiu.

"Ştim toţi, în acelaşi timp, că şi salariile de la nivelul de bază sunt foarte mici. Şi atunci de ce dintr-o dată dăm o ordonanţă de urgenţă prin care le mărim pe celelalte înainte de a ajunge să avem o altă lege, dacă dorim să avem o altă lege. Părerea noastră este că totul s-a făcut pentru a creşte salariile la vârf şi celor din bază li se dau promisiuni deşarte, care se vor aplica pe zece ani de aici încolo”, a mai declarat Apostoiu.

Reamintim că pe 8 iulie, premierul interimar Gabriel Oprea a anunţat adoptarea unei ordonanţe de urgenţă prin care a mărit substanţial salariile celor mai înalţi demnitari din stat.

În urma adoptării acestei ordonanţe, preşedintele ţării, premierul, şefii celor două camere ale Parlamentului vor avea un salariu brut de 21.540 de lei, iar net de 15.108 lei, începând cu 1 august 2015, la nivelul indemnizaţiei preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În total, de prevederile acestei ordonanţe beneficiază 69 de persoane care îşi văd lefurile mărite cu aproximativ 350%.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne