Cartea Organele statului... prezentată la Călăraşi



Cartea Organele statului... prezentată la Călăraşi, 09 decembrie 2013
Cartea Organele statului... prezentată la Călăraşi, 09 decembrie 2013 (The Epoch Times)

La 10 decembrie 2013, se împlinesc 65 de ani de când anual, în jurul lumii, în această zi se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Drepturilor Omului. Cu această ocazie în incinta Liceului Teoretic “Vasile Alecsandri”, din oraşul Călăraşi, a fost prezentată cartea „Organele statului - Abuzul transplanturilor în China”, care este o culegere de eseuri ce abordează din unghiuri diferite tema abuzurilor în domeniul transplanturilor de organe în China, scrisă de autori de pe 4 continente, din 7 ţări, din diferite medii profesionale.

Evenimentul a fost deschis de către Tatiana Chiriac, reprezentantul The Epoch Times România.

“Deşi în China nu există un program public de donare sau un sistem de repartizare a organelor adecvat, această ţară se situează pe locul doi în lume ca număr de transplanturi de organe efectuate anual.”, a declarat Tatiana Chiriac.

Potrivit organizatorilor, organele şi ţesuturile ce devin obiectul transplantului sunt preluate de la prizonierii de conştiinţă, practicanţi Falun Gong, tibetani, uiguri, creştini membri ai bisericii neoficiale, ci nu doar de la deţinuţii condamnaţi la moarte după cum afirmă oficialii chinezi.

”Condamnaţi la moarte sunt zeci de oameni, iar operaţii de transplanturi se fac mii. Numărul operaţiilor de transplant a crescut enorm începând cu anul 1999, anume când în China s-au declanşat persecuţiile asupra practicanţilor Falun Dafa sau Falun Gong, care este o şcoală de qigong, ce conţine un set de cinci exerciţii energetice şi are la bază trei principii universale - Adevăr, Compasiune, Toleranţă”, a precizat Tatiana Chiriac.

Totodată la eveniment s-a evidenţiat şi faptul că la moment, cu regret în Moldova nu există o legislaţie actualizată în domeniul transplanturilor, însă în ţările mai dezvoltate cei care îşi fac transplanturi în China, după ce revin în ţara lor, nu mai beneficiază de tratament post operatoriu.

Tulbu Zinaida, profesor de istorie din cadrul Liceului Teoretic ”Vasile Alecsandri”:

”Prezentarea acestei cărţi este binevenită într-o societate modernă. Transplanturile reprezintă o activitate care trebuie să fie legiferată, însă pentru China comunistă problema transplanturilor a devenit un business, autorităţile de partid şi de stat protejând acest fapt. Fiind profesor de istorie voi preciza că deşi China este a doua putere economică din lume, din punct de vedere politic este un stat comunist-totalitar. Doar într-un astfel de stat drepturile omului sunt pe ultimul plan, încălcându-se într-un mod grav dreptul esenţial al tuturor – dreptul la viaţă...”.

În timpul discuţiilor, reprezentantul Epoch Times a explicat şi cauza de ce avem acum din China multe produse ieftine şi lipsite de calitate, iar medicamentele sunt falsificate, explicând că Moldova deşi este situată departe, are de suferit mult pe urma acestui fapt.

Precizăm că anterior cartea „Organele statului - Abuzul transplanturilor în China”, a fost lansată în incinta Universităţii de Stat din Republica Moldova.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului, marţi 10 decembrie 2013, orele 17.30, în incinta cinematografului City Mall din or. Călăraşi, str. Mihai Eminescu, 23, va fi prezentat filmul documentar Free China: Curajul de a crede.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe