Cărtărescu: Preda, acuzat de defăimarea ţării. Nu mai e de glumă, ne-am întors la dictatura proletariatului

Mircea Cărtărescu
Mircea Cărtărescu (Cosmin Bumbuţ)

Scriitorul Mircea Cărtărescu a reacţionat miercuri, pe pagina sa de socializare, după ce europarlamentarul Cristian Preda s-a plâns că a fost chemat să răspundă în faţa Consiliului de Onoare al ordinului Steaua României unui denunţ care reia acuzaţiile PSD-ALDE de "defăimare a ţării".

"Scriam de curând că ne-am întors la ceauşism. M-am înşelat: ne-am întors la prigoana din anii 50, ai dictaturii proletariatului. Primul proces politic se va petrece curând: europarlamentarul Cristian Preda a fost chemat în faţa Consiliului de Onoare al ordinului Steaua României, acuzat fiind de defăimarea ţării. Cine sunt acuzatorii? Membri de frunte ai PSD, între care un condamnat penal cu suspendare (halal onoare!) Sunt solidar cu Cristian Preda şi sper să fim solidari cu toţii, că nu mai e de glumă", a declarat Mircea Cărtărescu.

Preda, revoltat

"Prigoana a început. Întrucât am criticat în Parlamentul European guvernele Grindeanu şi Tudose, sunt chemat în faţa Consiliului de Onoare al ordinului Steaua României, pentru a răspunde unui denunţ care reia acuzaţiile PSD-ALDE de defăimare a ţării. Mă vor judeca: Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu, doctorul Şerban Brădişteanu (da, acela condamnat!), Mircea Geoană, fostul director SRI Costin Georgescu şi generalul Degeratu. Consiliul e prezidat de fostul preşedinte al Academiei, Ionel Haiduc", a scris Cristian Preda pe Facebook.

Deputatul european anunţă că judecata e programată pe 28 martie, la Cotroceni.

"Mă voi apăra. Nu mă intimidează coaliţia corupţilor. Dincolo de cazul meu, e în joc un principiu: România liberă şi europeană trebuie protejată. Sunt convins că am de partea mea nu o formaţiune politică, ci cetăţenii oneşti ai acestei ţări. Pentru ei lupt. Vom învinge!", a mai precizat Cristian Preda.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne