Cărtărescu, avertisment: PSD a trecut de linia roşie. De-acum ne putem aştepta la represalii fizice

Scriitorul Mircea Cărtărescu şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la direcţia în care este împinsă ţara de PSD-ul condus de Liviu Dragnea.
Mircea Cărtărescu
Mircea Cărtărescu (Cosmin Bumbuţ)

Evenimentele din ţară evoluează spre o cale fără întoarcere, iar consecinţele pentru România ar putea fi tragice, a tras un semnal de alarmă, duminică, pe pagina sa de socializare, scriitorul Mircea Cărtărescu.

"Pe 22 iunie PSD a trecut de linia roşie. El a-ncetat să mai fie un partid normal care duce o politică normală, devenind un posibil grup de asalt în slujba unui potenţial dictator. E extrem de îngrijorător limbajul folosit de Liviu Dragnea şi de cei din jurul său, pentru că sugerează o politică de forţă care vizează oamenii. De-acum ne putem aştepta la represalii fizice împotriva personalităţilor oponente şi a protestatarilor, ca şi la o guvernare discreţionară, prin dictat.

Evenimentele evoluează rapid spre o cale fără întoarcere şi consecinţele pentru România ar putea fi tragice în sensul cel mai concret al cuvântului. Sper într-un miracol de ultimă clipă care să evite inimaginabilul. Nicicând primele cuvinte ale imnului nostru n-au fost mai urgente: Deşteaptă-te, române!", a scris Mircea Cărtărescu.

Reacţia scriitorului vine în contextul în care PSD-ALDE ar putea modifica în curând legislaţia penală a ţării prin ordonanţă de urgenţă după condamnarea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în primă instanţă, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne