Carne de pui fosforescentă la un magazin ultracentral din Bucureşti

Carne de pui fosforescentă în Bucureşti
Carne de pui fosforescentă în Bucureşti (Epoch Times)

Slide foto pe pagina originală a articolului de pe Epoch Times.

Multe au fost ciudăţeniile pe care românii au trebuit să le înghită de-a lungul vremurilor, însă vineri după amiaza am avut neplăcuta surpriză să descopăr ce n-am mai văzut până acum: carne de pui (pulpă) fosforescentă, care luminează în întuneric.

În jurul orei 4 după amiază, o cititoare de-a noastră, dna R.B. din Bucureşti a contactat redacţia Epoch Times pe email pentru a semnala un caz cu totul special (l-am copy paste aşa cum a fost dat, cu eventuale greseli aferente):

"Ieri am cumpărat de la un supermarket nişte pulpe de pui , o parte am dezosat şi am gătit iar oasele si pielea le-am pus pe jos pentru pisica. Noaptea m-a trezit pentru necesitati şi în drum spre întrerupătorul de lumina, am zărit ceva luminos acolo unde ii lasasem pisicii de mâncare acele oase şi pele şi de care ea nici nu s-a atins. Am aprins lumina, da era mormanelul de carne, am stins-o din nou şi am privit cu atenţie : avea o lumina metalica difuza!

Nu , n-am halucinaţii, şi as fi preferat să am ! In frigider mai rămăseseră nişte pulpe in caserola originala , am adus caserola la întuneric în camera şi parca l-am văzut pe diavol in persoana : din pulpe se aprindeau luminiţe punctiforme rand pe rand cum se aprind luminile seara la blocuri.

Pulpele au termen de garanţie pana pe 20 april, deci am probe materiale !"

Ne-am deplasat la magazinul respectiv pentru a încerca să verificăm ştirea. Am cumpărat mai multe produse asemenea celui în chestiune, de la acelaşi supermarket, fără însă să găsim eşantioane din acelaşi lot cu cel al produsului-problemă.

Le-am verificat pe întuneric şi am observat că cele cumpărate de noi NU luminează în întuneric. Cu toate acestea, mostra pe care dna R.B. a avut amabilitatea să ne-o pună la dispoziţie luminează, într-adevăr, emanând o lumină fosforescentă, uşor vizibilă cu ochiul liber, pe care am surprins-o pe camera foto, însă imposibil de filmat.

Nu vrem să creăm panică fără rost înainte de sărbători, dar nici să lăsăm oamenii să mănânce ceva potenţial dăunător, doar din frică pentru credibilitatea noastră. Aşa că v-o spunem aşa cum o ştim deocamdată.

Din responsabilitate faţă de cititori, credem că incidentul ar trebui cunoscut, în cazul în care mai multe produse ar fi afectate, pe de altă parte aceeaşi responsabilitate, faţă de supermarket şi producător, ne fac să nu dăm detalii până nu ştim exact despre ce este vorba.

Vom reveni cu amănunte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne