Carne de miel cu blană, în magazine din întreaga ţară

(SEBASTIEN BOZON / AFP / Getty Images)

În ultima perioadă s-au constatat numeroase cazuri de carne alterată pusă în vânzare şi, mai nou, într-un lanţ de magazine din ţară, a fost descoperită carne de miel cu urme de fecale şi de blană. Carnea a fost retrasă de la comercializare în urma controalelor dispuse de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

În urma reclamaţiei unui cetăţean, ANPC a desfăşurat, sâmbătă, controale în toate magazinele din ţara ale unui operator economic, legat de respectarea prevederilor legale la produse din carne de miel.

Carnea furnizată de respectivul producător în aceste magazine prezenta modificări organoleptice (miros, culoare), cu urme de fecale, păr şi blană şi avea miros de produs alterat. Inspectorii ANPC au constatat că producătorul a furnizat produsul doar respectivului lanţ de magazine.

Cu această ocazie s-a decis oprirea definitivă de la comercializare a peste 2,2 tone de carne de miel şi s-au dat amenzi de 326.000 de lei. Totodată, operatorul economic a retras,voluntar, de la vânzare 613 kilograme de carne.

Controalele s-au făcut şi la producător, unde nu s-au mai găsit produse din acest lot.

Epoch Times a semnalat, de asemenea, Protecţiei Cumpăratorului, cazul unei bucureştence care a cumpărat, dintr-un magazin ultracentral din Capitală carne de pui care noaptea, capătă un aspect luminos, fosforescent. Investigaţiile sunt în curs.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne