Care a fost ultima dorinţă a legendarului David Bowie


David Bowie pe insula Mustique, în Caraibe
David Bowie pe insula Mustique, în Caraibe (Photo courtesy of Architectural Digest website/Derry Moore)

Potrivit New York Post, citând testamentul lui Bowie – testament care, ar fi fost completat într-un tribunal din Manhattan - starul britanic şi-a exprimat dorinţa ca cenuşa să-i fie împrăştiată în insula Bali, acompaniată de ritualuri budiste.

Insula indoneziană, în care predomină religia hindusă, este cunoscută pentru cultura sa artistică şi muzicală unică, şi, de asemenea, este un refugiu spiritual pentru multe persoane.

Ziarul a relatat, de asemenea, că Bowie a lăsat aproximativ jumătate din averea sa, estimată la 100 de milioane de dolari, văduvei sale, supermodelul Iman Somaliei, împreună cu casa lor din cartierul Soho din New York. Cei doi copii ai săi, regizorul Duncan Jones şi fiica adolescentă, Lexi, vor împărţi majoritatea din ceea ce rămâne.

Bowie a murit la 10 ianuarie, la două zile după ce a împlinit vârsta de 69 de ani şi a lansat cel mai recent album "Black Star", şi după o luptă de 18 luni împotriva unui cancer despre care nu ştiau decât puţine persoane.

După moartea sa, familia i-a respectat dorinţele cu discreţie, asigurându-se că numai cercul său intim va participa la ceremonia privată.

Se crede că Bowie a petrecut un anumit timp în Bali şi în altă parte din Indonezia. Melodia sa "Tumble and Twirl" începe cu versurile: "Am văzut oraşul / Şi am luat următorul zbor spre Borneo / Se spune că e frumos".

Jakarta Post, într-un articol publicat după moartea lui Bowie, a publicat o fotografie a muzicianului purtând un sarong (costum tradiţional) din Indonezia, afirmând că Bowie ar fi făcut versiuni în limba indoneziană la multe dintre melodiile sale.