Căpitanul naţionalei, suspendat două săptămâni după un placaj periculos în meciul contra Canadei

Mihai Macovei nu va putea evolua duminică, în ultimul meci al "stejarilor" contra Italiei la Cupa Mondială 2015
Căpitanul naţionalei de rugby a României, Mihai  Macovei
Căpitanul naţionalei de rugby a României, Mihai Macovei (Mihai Macovei/facebook)

Mihai Macovei, căpitanul naţionalei de rugby a României, a fost suspendat două săptămâni după un placaj periculos în meciul contra Canadei, de Comisia de Disciplină în baza articolului 10.4 (e) din Regulamentul Cupei Mondiale. După vizionarea imaginilor video luate cu camere diferite, s-a considerat că românul a făcut un gest care a pus în pericol integritatea corporală a adversarului său.

Macovei, prezent vineri în faţa Comisiei de Disciplină, a negat acuzaţiile aduse în acest caz, totuşi comisia a decis ca jucătorul să nu mai poată evolua timp de două săptămâni, după ce iniţial risca o suspendare de trei săptămâni, precizează Federaţia Română de Rugby pe site-ul său.

Macovei este jucătorul cu cele mai multe placaje la această ediţie a Cupei Mondiale (41) şi autorul celor două eseuri din victoria ''stejarilor'' în faţa Canadei (17-15). El nu va putea evolua în meciul contra Italiei, programat duminică 11 octombrie, la Exeter, iar suspendarea sa va expira pe 19 octombrie.

Lynn Howells, selecţionerul galez al României, va anunţa vineri echipa care va intra în teren în partida contra Italiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport