Cantităţi mari de peşte mort descoperite în Shanghai şi Beijing

În China, timp de 20 de ani, au dispărut peste 27 000 de râuri
În China, timp de 20 de ani, au dispărut peste 27 000 de râuri (epochtimes.com)

Mai întâi porci morţi, apoi păsări, iar acum peşti: peste 270 de kg de peşti morţi au fost scoase din Râul Tang Sijing în Shanghai la începutul lunii aprilie, potrivit agenţiei oficiale de ştiri Xinhua.

Cotidianul Jiegang a publicat un raport comentând o postare de pe Internet, care includea o imagine cu zeci de peşti morţi plutind în râu, şi întrebarea "Ce e în neregulă cu Sijing Tang?". Râul curge prin districtul Songjiang din Shanghai.

Potrivit raportului, localnicii au declarat că au fost observaţi peşti morţi începând cu sfârşitul lunii martie şi situaţia s-a agravat recent, făcând apa tulbure şi urât mirositoare.

Un alt lot de peşti morţi a apărut cam în acelaşi timp şi într-un lac din Beijing. Cauza morţii este neclară, dar administratorul Parcului Chaoyang, locul unde se află lacul, susţine că aceasta nu are nimic de-a face cu poluarea, a raportat mass-media de stat Beijing News.

În timpul reuniunilor politice ale Partidului Comunist din martie, peste 16.000 de porci morţi au fost scoşi din râul Huangpu, un afluent al fluviului Yangtze şi o sursă majoră de apă potabilă din Shanghai. Autorităţile din Jiaxing au declarat că porcii nu au murit din cauza bolii, ci pentru că au îngheţat, iar autorităţile din Shanghai au spus că apa este bună. Ambele afirmaţii au fost primite cu scepticism de rezidenţi.

Gripa aviară a reapărut sub forma unei noi tulpini, H7N9. Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Gripă Aviară a confirmat că o probă de la porumbeii vânduţi într-o piaţă en-gros din Districtul Songjiang, Shanghai, a fost testată pozitiv pentru virus.

Nanjing, Hangzhou şi Shanghai şi-au suspendat vânzările de păsări vii, numeroase păsări fiind sacrificate în încercarea de a împiedica răspândirea virusului. Până în prezent, s-a raportat că opt chinezi au murit de H7N9.

Un utilizator de Internet a scris:"Nu putem consuma carne de porc, deoarece 10.000 de porci morţi plutesc în râul Yangtze. Nu putem consuma carne de pasăre şi ouă, deoarece multe cazuri de H7N9 au fost confirmate în Shanghai. Astăzi s-au descoperit peşti care au murit în Shanghai din cauze necunoscute. Probabil nu mai putem mânca nici peşte în curând. Simţim o presiune mare să trăim în acest oraş infernal. Ce Dumnezeu mai putem mânca? "

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe