Candu a vorbit cu Plahotniuc înainte de a părăsi fracţiunea PD: M-am simţit obligat

Andrian Candu, preşedintele Parlamentului R. Moldova
Andrian Candu, preşedintele Parlamentului R. Moldova (parlament.md)

Înainte de a părăsi fracţiunea Partidului Democrat, Andrian Candu, a discutat cu fostul lider PD, dar şi naşul sau de cununie, Vlad Plahotniuc, cel care a dat bir cu fugiţii imediat ce PD a renunţat la guvernare în favoarea Guvernului Sandu. Candu a vorbit despre acest lucru într-o emisiune de la Publika TV.

„Este adevărat că ieri seară l-am sunat şi am avut o discuţie de 5 minute. M-am simţit obligat ca în faţa unei persoane care a avut o contribuţie majoră la dezvoltarea PDM”, a menţionat fostul preşedinte al Parlamentului.

Potrivit acestuia, Vlad Plahotniuc a răspuns că nu se va implica. „Dumnealui a spus: Sunteţi adulţi, majori, dacă consideraţi că asta vreţi să faceţi, nu mă implic. Dacă consideraţi că asta vreţi să faceţi, fiţi determinaţi şi nu uitaţi de soarta cetăţenilor şi de viitorul ţării", a afirmat Andrian Candu, dând de înţeles că fostului lider PD, acolo unde se află, i-ar păsa de Republica Moldova.

Candu a mai specificat că noul grup parlamentar nu va avea nicio relaţie cu Plahotniuc sau cu o altă persoană din exterior, punctând că „dumnealui s-a detaşat de politicul din RM, nu va încerca să influenţeze, să ajute sau să împiedice, acest lucru a fost stabilit în august trecut", a precizat Andrian Candu, potrivit publika.md, citată de UNIMEDIA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe