Candidat la primărie, pus sub control judiciar pentru luare de mită: "Nu voi renunţa, voi lupta pentru primărie!"

Avram Gal
Avram Gal (Facebook)

Liderul ALDE Diaspora, candidat al formaţiunii conduse de Tăriceanu la Primăria Câmpia Turzii, Avram Gal, a fost plasat sub control judiciar, fiind acuzat de trafic de influenţă de către procurorii DNA. Gal ar fi primit mită peste 400 de mii de lei pentru a ajuta o firmă să câştige contracte cu Unifarm în vederea achiziţiei de echipamente anti-COVID.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 18 august 2020, a unui inculpat, persoană fizică fără calitate specială, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 16-23 martie 2020, inculpatul ar fi pretins bani (aproximativ 600.000 lei) de la reprezentantul unei firme private, lăsându-l să creadă că ar avea influentă asupra funcţionarilor unei companii naţionale, iar în schimbul banilor ar putea să îi determine să îşi exercite atribuţiile de serviciu astfel încât compania de stat să cumpere, în baza unui contract, echipamente de protecţie împotriva COVID, de la firma respectivă.

Din banii pretinşi, reprezentând o treime din profitul pe care o firmă urma să îl obţină de pe urma derulării contractului privind echipamentele de protecţie, în perioada 14 aprilie 2020 – sfârşitul lunii mai 2020, inculpatul ar fi primit de la reprezentantul societăţii comerciale, suma de 371.000 lei (printr-o firmă şi o asociaţie, dar şi în numerar) şi bunuri în valoare de 69.940 lei”, anunţă DNA.

Contactat de Ziarul 21, Avram Gal s-a pretin nevinovat şi a anunţat că nu va renunţa la candidatură.

"Este o anchetă în curs de desfăşurare, este doar o procedură judiciară. Nu sunt vinovat. Am încredere în justiţia română iar adevărul va ieşi la iveală. Nu voi renunţa la candidatură chiar dacă am primit vestea după depunerea dosarului la judecătorie. Voi lupta pentru primăria Câmpia Turzii în continuare.

Despre Avram Gal

Gal este liderul ALDE Diaspora şi al ALDE Câmpia Turzii. Politicianul şi-a anunţat recent candidatura la primăria Câmpia Turzii. Este preşedinte al New Life Internaţional Evangelical Association, o asociaţie influentă de evanghelişti.

La începutul anului, presa locală anunţa că Avram Gal a devenit consilier al ministrului PNL al Dezvoltării, Ion Ştefan. A stat în această funcţie doar două luni, relatează G4Media.

În trecut, Gal a fost şi consilier al ministrului PNL de Interne, Cristian David.

În aprilie 2019, Gal l-a însoţit pe liderul ALDE în vizită în SUA, când Tăriceanu s-a întâlnit cu vicepreşedintele Mike Pence.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne