Candidat al Blocului ACUM: Mi s-a cerut să renunţ, altfel „pot apărea probleme”

Lansarea Blocului ACUM în campanie electorală
Lansarea Blocului ACUM în campanie electorală (acum.md)

Partidul Democrat continuă să intimideze şi să preseze candidaţii Blocului electoral ACUM cu ocazia alegerilor din 24 februarie. În acest sens, serviciul de presă al Platformei Demnitate şi Adevăr informează despre cazul, considerat elocvent, al lui Remus Ciobanu, candidatul ACUM pe circumscripţia nr.2. Potrivit membrilor Platformei DA, la 20 februarie, de dimineaţă, tocmai când se pregătea să-şi ducă fiica la şcoală, la poarta lui Remus Ciobanu a venit Andric Mitrică, primarul satului Tăul şi vicepreşedintele OT Donduşeni a Partidului Democrat.

Mitrică i-ar fi cerut lui Remus Ciobanu să se retragă din cursa electorală în favoarea candidatului democrat, invocând faptul că altfel vor câştiga socialiştii. Potrivit candidatului blocului ACUM, Mitrică a pretins că „rugămintea” vine din partea lui Vadim Lisnic, preşedintele raionului Donduşeni, candidat PD pe circumscripţia nr.2. Mai mult decât atât, primarul i-a dat de înţeles lui Remus Ciobanu că dacă se retrage va avea doar de câştigat, făcând aluzie la deschiderea unor oportunităţi pentru afacerile lui şi ale fiului său.

„Mi s-a promis cumva că voi avea de câştigat dacă renunţ la lupta electorală şi Lisnic nu-mi va uita fapta. O să mă răsplătească cum vreau eu. Am replicat ferm că asta nu se va întâmpla, nu am de gând să mă retrag. Eu nu mă tem de nimeni şi nu cad în genunchi în faţa nimănui. Nu cedez şi voi lupta până la capăt. Atunci Mitrică şi-a schimbat mesajul şi m-a avertizat că „pot apărea probleme”, a declarat Remus Ciobanu.

În context, Platforma DA a ţinut să specifice că intimidarea şi încercarea de a corupe candidatul Blocului ACUM pe circumscripţia nr.2 nu sunt singurele încălcări flagrante ale legislaţiei electorale în Donduşeni.

Vadim Lisnic, candidatul Partidului Democrat pe aceeaşi circumscripţie, şi-a plasat afişajul electoral în locuri interzise de lege, în special în instituţiile statului: în policlinică, pe uşile tuturor saloanelor medicale, pe clădirea oficiului poştal şi al filialei „Moldtelecom”, în toate primăriile cu primari de la PD etc., au subliniat membrii Blocului ACUM.