Codrin Ştefănescu, despre vizita preşedintelui în USA: "Scumpă şi inutilă. Nu îl însoţeşte nimeni"

Codrin Ştefănescu
Codrin Ştefănescu (Epoch Times România)

Fostul secretar general al PSD Codrin Ştefănescu, aflat actualmente pe marginea scenei politice social-democrate după ce şeful său direct Liviu Dragnea a fost închis în Penitenciarul Rahova, a criticat, luni, pe pagina sa de socializare, vizita preşedintelui Klaus Iohannis în SUA.

Astfel, Ştefănescu se plânge că Iohannis “pleacă singur”, neînsoţit de niciuna dintre “valorile cu care ne-am fi putut lăuda” (fără să nominalizeze însă aceste "valori"), motiv pentru care consideră că această vizită importantă devine “inutilă petru România”, fiind una “scumpă şi fără rost”.

“Klaus pleacă singur în America! Nu-l însoţeşte nimeni. Niciun ministru din guvern şi niciun om de afaceri român. Niciunul dintre cei cu care ne puteam lăuda sau negocia ceva pentru ţară. O vizită importantă care devine astfel inutilă pentru România. E ca o plimbare scumpă şi fără rost. E doar pentru el!”, a scris social-democratul.

Reamintim că în vreme ce Codrin Ştefănescu şi alţi lideri PSD critică vizita lui Iohannis în SUA, pe site-ul Departamentului de Justiţie al SUA există documente postate care arată că în octombrie anul trecut PSD încheiase un contract cu compania Madison & Company LLC, contra sumei de 100 de mii de dolari. În schimbul acestei sume, compania de lobby urma să îi asigure lui Liviu Dragnea, la vremea respectivă no. 1 în PSD, întâlniri cu Mike Pence şi Paul Ryan, speaker-ul Camerei Reprezentanţilor din Congresul american, dar şi întâlniri cu ”mediul academic” şi interviuri în presa americană, cu menţiune specială pentru CNN, potrivit Digi24.ro. Pentru cei care nu ştiu, precizăm că în SUA, legea obligă firmele de lobby să declare contractele cu clienţii interni şi externi.

Până la urmă banii au fost însă aruncaţi pe geam, căci întâlnirea cu Mike Pence nu a mai avut loc niciodată, iar Dragnea a ajuns la Penitenciarul Rahova, unde se află şi acum pentru o perioadă de 3 ani şi încă 3 luni, cel puţin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne