Canada ameninţă Rusia cu sancţiuni. Rusia avertizează

Rusia a avertizat Canada, pe 18 mai, că legislaţia care îşi urmează acum cursul prin parlamentul canadian şi va impune sancţiuni persoanelor vinovate de încălcarea drepturilor omului în Rusia şi în alte naţiuni, nu va rămâne fără răspuns.
Chrystia Freeland
Chrystia Freeland (Michael Bradley/AFP via Getty Images)

Ministrul canadian de externe, Chrystia Freeland, a declarat miercuri că guvernul liberal al Canadei a cerut săptămâna aceasta adoptarea unui proiect de lege care să permită confiscarea averilor oficialilor străini implicaţi în crime extrajudiciare, tortură şi alte infracţiuni împotriva avertizorilor de integritate sau a activiştilor pentru drepturile omului.

Proiectul, despre care se crede că va deveni lege, a fost inspirat de cazul lui Serghei Magnitsky, un avocat anticorupţie care a murit în 2009 după ce a fost bătut într-o închisoare rusească.

"Deplângem această mişcare neprietenoasă a guvernului canadian care va afecta cu siguranţă relaţiile noastre bilaterale şi nu va rămâne fără răspuns", a declarat purtătorul de cuvânt al Ambasadei Rusiei la Ottawa, Vasili Kultişev.

Ministrul rus de Externe a avertizat că, în cazul adoptării legislaţiei, cea care "va pierde" va fi Canada prin diminuarea numărului proiectelor comune pentru "explorarea arctică" precum şi a altor oportunităţi de afaceri.

"Relaţiile dintre cele două ţări, care se află deja la un nivel destul de scăzut, vor suferi o nouă lovitură", a mai notat ministerul.

În 2012, Statele Unite au adoptat o lege similară căreia Moscova i-a răspuns prin măsuri ce împiedică americanii să adopte copii ruşi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe