Campionatul profesionist nord-american de baschet va debuta marţea viitoare

Cleveland Cavaliers şi lebron James sunt marii favoriţi ai sezonului 2015-2016, managerii NBA apreciind că echipa va cuceri pentru prima dată titlu NBA din istoria sa
Kevin Durant
Kevin Durant (Patrick Smith/Getty Images)

Cleveland Cavaliers şi lebron James sunt favoriţi la câştigarea campionatului profesionist nord-american de baschet, sezonul 2015-2016, care va începe marţea viitoare, conform unui sondaj realizat în rândul echipelor din NBA şi publicat marţi, informează AFP.

Aproximativ 53,6 la sută dintre managerii NBA este de părere că echipa Cleveland Cavaliers, finalista din 2015, va câştiga primul titlu NBA din istoria sa în iunie 2016.

Campioana NBA din 2014, San Antonio Spurs, eliminată în primul tur al fazei playoff în 2015, este dată ca favorită de 25 la sută din conducători, în timp ce campioana en titre Golden State Warriors are şanse la titlu de doar 17,9 la sută.

Oklahoma City Thunder, cu Kevin Durant revenit după o accidentare, şi Russell Westbrooke ocupă locul 4 cu 3,6 la sută din sufragii.

Cleveland Cavaliers este marea favorită pentru a câştiga Conferinţa de Est cu 96,6 la sută dintre sufragii, faţă de 3,4 la sută pentru Chicago Bulls.

Conferinţa de Vest se anunţă mai disputată cu Golden State Warriors (51,7 la sută), San Antonio Spurs (41,4 la sută) şi Oklahoma City Thunder (6,9 la sută).

Vedeta lui Cleveland Cavaliers, lebron James, este indiscutabil favorit, cu 39,3 la sută, pentru a câştiga trofeul celui mai bun jucător (MVP), titlu pe care l-a mai cucerit de patru ori.

Stephen Curry, vedeta echipei Golden State Warriors şi MVP-ul din primăvara trecută, ocupă doar poziţia a cincea (7,1 la sută), fiind devansat de Anthony Davis (New Orleans Hornets, 25%) , James Harden (Houston Rockets) şi Kevin Durant (Oklahoma City), fiecare cu 10,7% din voturi.

Conform managerilor generali din NBA, San Antonio Spurs este echipa care a negociat cel mai bine inter-sezonul (79,3%), din rândul celor 30 de echipe din NBA, în faţa formaţiilor Houston Rockets şi Los Angeles Clippers (7,3 la sută). San Antonio a reuşit cel mai bun transfer prin sosirea lui LaMarcus Aldridge (fost la Portland Trail Blazers, 79,3 la sută).

Antrenorul echipei San Antonio Spurs, Gregg Popovich, este, fără îndoială, cel mai bun antrenor din NBA (93,1 la sută).

Conform conducătorilor de echipe din NBA, cel mai bun jucător non-american care evoluează în NBA este spaniolul Marc Gasol (Memphis Grizzlies, 62,1%), urmat de fratele său Pau Gasol (Chicago Bulls, 17,2%), germanul Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks, 10,3%) şi francezul Tony Parker (San Antonio Spurs, 6,9%).

Cel mai bun jucător care nu evoluează în NBA este croatul Dario Saric, draftat de Orlando Magic, dar rămas în Europa (28,6 la sută).

În fine, Spania se anunţă principala rivală a Statelor Unite pentru titlul mondial în următorii zece ani (34,5%), urmată de Canada (32,8%) şi Franţa (19%).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport