Campionatul Mondial de karate fudokan se va desfăşura în luna noiembrie la Cluj-Napoca

"Pentru câştigarea unei medalii, fiecare luptător sau luptătoare va trebui să iasă învingător/învingătoare din 32 de confruntări în care 'singurul adversar cu adevărat puternic eşti tu însuţi" - se arată într-un comunicat al FRKT.
(FERENC ISZA / AFP / Getty Images)

A 7-a ediţie a Campionatului Mondial de karate fudokan va reuni în perioada 3 - 5 noiembrie la Sala Polivalentă din Cluj Napoca aproximativ 2.000 de sportivi din peste 40 de ţări, care se vor lupta pentru una din cele 900 de medalii puse în joc de organizatori (Federaţia Română de Karate Tradiţional, alături de Asociaţia Judeţeană de Karate Tradiţional Cluj, Asociaţia Clubul Sportiv Fortuna Cluj, Hampton by Hilton Cluj-Napoca, cu sprijinul Primăriei şi Consiliul Local Cluj-Napoca şi al Consiliului Judeţean Cluj).

Competiţia, una dintre cele mari organizate până în prezent în capitala Transilvaniei, va avea în program pe lângă spectacolul oferit de luptele din concursul oficial, şi demonstraţii de karate, spargeri şi momente inedite, printre care şi un ''fusion'' spectaculos între karate şi balet.

''În cele trei zile de Campionat Mondial, în Sala Polivalentă vor fi amenajate 12 suprafeţe de concurs (tatami) pe care sportivii vor urca în drumul lor spre finală. În total, nu mai puţin de 480 de lupte vor avea loc în concurs. Pentru câştigarea unei medalii, fiecare luptător sau luptătoare va trebui să iasă învingător/învingătoare din 32 de confruntări în care 'singurul adversar cu adevărat puternic eşti tu însuţi', aşa cum le place sportivilor să spună, se arată în comunicat.

Biletele sunt disponibile online pe ghidlocal.com. Un bilet pentru o zi de concurs are preţul de 12 lei, iar un ''tournament pass'', abonament valabil pe toată durata competiţiei, costă 30 de lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport