Camelia Bogdan loveşte din nou: Înalta Curte sesizează Curtea de Justiţie a UE

Înalta Curte sesizează Curtea de Justiţie a Uniunii Europene: Modul în care Curtea Constituţională a decis constituirea completurilor de 5 judecători încalcă legislaţia europeană?
Camelia Bogdan
Camelia Bogdan (Epoch Times România)

Un complet de 5 judecători de la Înalta Curte a decis, luni, să sesizeze Curtea de Justiţie a Uniunii Europene cu privire la modul în care CCR a interpretat şi aplicat legislaţia privind constituirea completurilor de 5 judecători, informează ziare.com.

Este vorba de cea de-a opta sesizare a CJUE, pe care instanţele din România au făcut-o în ultimile luni. Solicitarea de a sesiza instanţa europeană a fost făcută de judecătorul Camelia Bogdan, care contestă cea de-a doua excludere din magistratură.

Camelia Bogdan a pus în discuţie mai multe întrebări pe care voia să le adreseze Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, dar şi mai multe excepţii procedurale.

Instanţa a admis să trimită la CJUE o singură întrebare şi a amânat pronunţarea pe excepţii. Completul de 5 judecători a suspendat judecarea procesului.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne