"Cam ce credeţi că se va întâmpla când ajungem la fundul sacului?" - Teodorovici, acuzat că aruncă ţara în aer

Fostul secretar de stat tehnocrat Gabriel Biriş avertizează că ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, împinge ţara spre dezastru şi îl invită pe social-democrat să "revină la realitate" şi să lase "primitivismul populist" de o parte.
Eugen Teodorovici (Ministrul Finanţelor Publice),
Eugen Teodorovici (Ministrul Finanţelor Publice), (Florin Chirilă/Epoch Times)

Fostul secretar de stat Gabriel Biriş a reacţionat miercuri, pe pagina sa de Facebook, după ce ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a anunţat că nu se mai împrumută pe piaţa internă de la bănci - după ce oricum eşuase să facă acest lucru - pentru că va folosi banii aflaţi în trezorerie, care ar trebui să ajungă "minim şase luni de zile".

"'Ia-l de pe mine că îl omor!' Cam aşa sună declaraţiile de ieri ale imberbului nostru ministru de Finanţe... După ce a sărit la gâtul lacomelor bănci şi a impus 'taxa pe lăcomie' fără ca măcar să nu le taxeze şi pentru titlurile de stat, s-a întâmplat ce era uşor de anticipat: băncile nu au mai vrut să împrumute Ministerul de Finanţe. Primele semne au apărut imediat după ce OUG 114 a fost publicată, pentru ca mai apoi apetitul băncilor să scadă spre zero. Ne spune senin domnul Teodorovici că nu e problemă, că are bani, pentru mult timp de acum încolo. 'Mult' - adică 6 luni!", a declarat Biriş.

Fostul demnitar din Ministerul Finanţelor i-a atras atenţia lui Teodorovici ce se va întâmpla când Guvernul ajunge la "fundul sacului".

"6 luni trec repede, dle ministru... Cam ce credeţi că se va întâmpla cu dobânzile când ajungem la fundul sacului? Când Finanţele vor trebui să iasă din nou în piaţă să se împrumute pentru plata pensiilor şi salariilor iar 'hulpavele' bănci (străine) vor şti că Guvernul este cu cuţitul la gât? Ce credeţi că se va întâmpla cu ratingul României când agenţiile de rating vor afla că Guvernul nu se mai poate împrumuta (chiar dacă declara că nu mai vrea să se împrumute)? Ştiţi ce se întâmplă cu dobânzile dacă ne băgaţi din nou în 'junk'? Dle ministru Teodorovici - reveniţi la realitate, lăsaţi primitivismul ăsta populist de o parte, duceţi rapid ţara cu oiştea în gard! În plus, cine credeţi că va fi scos vinovat de dl Dragnea şi dl Vâlcov când le veţi spune că aţi golit Trezoreria înainte de alegeri şi că nu mai aveţi bani de pensii şi salarii??? Credeţi că îşi vor mai aduce aminte ce v-au promis când nu îi veţi mai putea sluji? Hmmm...", a completat Biriş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne